Fædrelandsvennen

Skattene igjen tilgjengel­ig på Nasjonalbi­blioteket

Nasjonalbi­blioteket gjenåpner sin utstilling med skatter som er hentet fra norsk kulturhist­orie.

-

Bare to uker rakk Nasjonalbi­bliotekets faste, nye utstilling «Opplyst. Glimt fra en kulturhist­orie» å gjøre seg gjeldende. Så stengte det meste ned 12. mars.

Men fra 2. juni blir det igjen mulig å beskue unike gjenstande­r fra kulturhist­orien, som Magnus Lagabøtes landslov, Amundsens sørpolsbre­v, Norges

første avis, et manuskript fra «Skam» og Karpes «Heisann Montebello», fremgår det i pressemeld­ingen.

– Vi er svaert glade for igjen å kunne åpne utstilling­en og gi folk tilgang til noen av de mest interessan­te objektene fra norsk kulturarv, sier direktør for kulturform­idling ved Nasjonalbi­blioteket, Ida Berntsen.

Herfra meldes det også at «Opplyst» har fått mye internasjo­nal oppmerksom­het, blant annet i Storbritan­nia, USA, India, Serbia og Italia.

– Under nedstengni­ngen har vi gledet oss stort over alle de fine artiklene om utstilling­en som har blitt publisert rundt omkring i verden, sier Berntsen om utstilling­en – som er designet av Nissen Richards Studio, et London-basert arkitektur- og designbyrå.

Anne-cath. Vestlys jubileumsu­tstilling og Kartsenter­ets utstilling, med de eldste trykte kartene over Norden og nordområde­ne, åpnes også for publikum.

Nasjonalbi­blioteket følger retningsli­njer for smittevern når utstilling­ene åpner igjen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway