Fædrelandsvennen

– Jeg hørte en lyd man ikke skal høre

En preget Henrik Gjesdal skjønte med en gang at kneskaden han pådro seg i forrige uke var alvorlig.

- STEFFEN STENERSEN PÅL W. JØRGENSEN

– Jeg skjønte med en gang at det var alvorlig. Jeg vridde kneet og hørte en lyd man ikke skal høre, så jeg visste hva som hadde skjedd, sier Henrik Gjesdal til Faedreland­svennen.

Torsdag kom nyheten om at korsbåndet til midtstoppe­ren var røket, og at han mister hele sesongen. Start har allerede erstattet ham med Vegard Bergan fra Bodø/glimt, som hadde sin første Start-trening torsdag.

Gjesdal kom fra Kristiansu­nd før denne sesongen, og skulle ta opp kampen om en av stopperpla­ssene.

– Dette er kjempekjip­t. Jeg har ventet så lenge på at sesongen skulle starten, og kjent at formen er på vei. Plutselig er hele sesongen over på et halvssekun­d, forklarer en tydelig preget Gjesdal.

– Nå venter jeg på å komme inn på operasjons­bordet, det håper jeg skjer ganske kjapt. Det skulle helst gått fortere, men det er korona som gjør at jeg nok må vente litt. Jeg har ikke helt fått løpet for opptrening, men det blir mye fysisk arbeid og styrketren­ing, sier Gjesdal, som håper å vaere tilbake om ni måneder. Det kan vaere til seriestart neste sesong.

– Målet er å vaere 100 prosent da.

– Du er langt nede?

– Ja. Det er vanskelig å beskrive. Når det naermer seg noe du har ventet på så lenge, så blir alt tatt bort. Det er prosess man må gjennom. De fleste som opererer kommer tilbake på det nivået de har spilt på før. Det er jeg veldig sikker på at jeg også skal gjøre, sier Gjesdal, som har vaert en omdiskuter­t Start-signering, nettopp på grunn av skadehisto­rikk.

– Jeg har ikke tenkt så mye på det. Det er ikke noe gøy å høre at man er skadeutsat­t. Det er jo ikke det jeg vil bli omtalt som. Jeg har aldri hatt en kneskade før, så kommer dette, sier Gjesdal.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway