Fædrelandsvennen

Tapte kampen om stortingsp­lass

Åshild Bruun-gundersen ble vraket av Austagder Frp til fordel for nykommer Marius Nilsen. – Vemodig, sier partiprofi­len.

- TEKST: KJETIL REITE kjetil.reite@fvn.no

– Det er kjempespen­nende og jeg er veldig beaeret. Jeg takker for tilliten og støtten. Det er kjempespen­nende at de vil satse på meg, sier Marius Nilsen til Faedreland­svennen etter avstemning­en.

Det ble en svaert jevn avstemning under nominasjon­smøtet i Aust-agder søndag. Det var 15 som stemte på Marius Nilsen, mens 14 støttet sittende stortingsr­epresentan­t Åshild Bruun-gundersen.

Bruun-gundersen har markert seg sterkt i mange saker, ikke minst som helsepolit­isk talsperson i Frp. Hun var klar for å fortsette, men hadde altså ikke nok støtte lokalt.

– Jeg var topp motivert for å fortsette kampen for fylket mitt og for å vaere Frps helsepolit­isk talsperson framover, men nominasjon­smøtet ønsket det annerledes, skrev Bruun-gundersen i en sms til Faedreland­svennen like etter at resultatet er klart.

VILLE FORTSETTE

Når Faedreland­svennen snakker med henne senere på dagen, ville ikke Bruun-gundersen spekulere i hva som er grunnen til at det ikke holdt.

– Er du skuffet over resultatet?

– Det er vemodig. Det har vaert en stor aere å represente­re Frp i 18 år, og jeg har fått mange muligheter. Jeg var topp motivert for å fortsette, og jeg var godt forberedt på valgkampen. Men nominasjon­smøtet ønsket det annerledes, sier hun.

En knapp time etter at resultatet var klart, ville hun ikke gå inn på hvordan hun ser på sin politiske framtid. Men resultatet innebaerer uansett at det ikke blir noen nye periode på Stortinget.

– For min del betyr det også at jeg kan flytte hjem, og det gleder jeg meg til.

– Hvordan blir det å drive valgkamp for Frp nå?

– Det er førstekand­idaten som skal drive valgkamp og teamet rundt ham. Jeg vil ønske ham og hans team lykke til, sier hun.

STOR MOTSTAND

På andre plass på lista kom Andreas Arff som en stund var aktuell som utfordrer for Bruun-gundersen, men som ikke stilte under avstemming­en om topplasser­ingen. Han ble valgt av 15 delegater på plass nummer to, mens det var 14 som stemte blankt.

Det var hele sju motkandida­ter mot Åshild Bruun-gundersen, men det var kun Marius Nilsen som ble fremmet på nominasjon­smøtet. Marius Nilsen er opprinneli­g fra Askøy og bosatt i Grimstad. Han er relativt fersk i politikken, men har likevel hatt mange støttespil­lere.

Selv mener han at et stortingsv­erv skal gå bra, selv om den politiske erfaringen mangler.

– Det skal gå fint. Er det noe det er nok av på Stortinget, er det politisk erfaring. Det som mangler, er erfaring fra naeringsli­vet, sier Nilsen til Faedreland­svennen.

Nilsen er i dag styremedle­m og studielede­r i Grimstad Frp.

HAR LOBBET

Nominasjon­skomiteen hadde i forkant av møtet stilt inn Åshild Bruun-gundersen på topp. Men det har vaert misnøye i enkelte lokallag, blant annet i Arendal. Lokallagsl­eder Maurith Julie Fagerland sa til Faedreland­svennen i høst at de ønsket en annen retning.

– Vi i Arendal har en medlemsmas­se som mener at partiet skal dreie litt mer tilbake til det Frp som Carl I. Hagen stod for og bli et mer nasjonalli­beralistis­k parti. Vi vil mer tilbake til den gamle ryggraden, som jeg bruker å si, sa Fagerland i september.

Andreas Arff var en stund aktuell som toppkandid­at, men etter hvert har de som vil ha en annen enn Bruun-gundersen samlet seg om Marius Nilsen.

– Jeg har lobbet min sak og vaert åpen på at jeg er medlem for å komme på Stortinget. Det er en målsetning jeg har vaert åpen på fra dag en. Så det har hatt gehør hos mine politiske samarbeids­partnere, sier Nilsen.

Han legger til at veien til stortingsn­ominasjon ble kortere enn det han hadde regnet med.

Fylkeslede­r Christian Eikeland sier til Faedreland­svennen at han hadde regnet med at det kom til å bli svaert jevnt.

– Nå har vi valgt kandidat, og da håper jeg at vi kan stå samlet framover, sier Eikeland.

 ??  ??
 ?? FOTO: KJETIL REITE ?? Her tikker stemmene inn under avstemning­en om hvem som skal toppe Frps liste i Aust-agder. Resultatet kommer opp Anita Lock, Steinar Bergstøl Andersen, Ingrid Williamsen og Alf Erik Andersen.
FOTO: KJETIL REITE Her tikker stemmene inn under avstemning­en om hvem som skal toppe Frps liste i Aust-agder. Resultatet kommer opp Anita Lock, Steinar Bergstøl Andersen, Ingrid Williamsen og Alf Erik Andersen.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway