Fædrelandsvennen

720 minutter uten mål

Det er ett år siden forrige gang Start-kaptein Martin Ramsland scoret for Start i en tellende kamp.

- TEKST: STEFFEN STENERSEN

– Mål preger kamper. Jeg føler vi er med i kampen fram til 2–0 og vel så det. Så blir vi kanskje litt stressa og tvinger fram ting. Så er Viking fryktelig effektive.

Det er Martin Ramslands dom etter at Start fikk fire i sekken mot Viking i Stavanger lørdag. Nok en gang var Start fullt på høyde i banespille­t, men sjansene gikk ikke i mål. Etter to seirer på rad ble laget sendt kraftig ned på jorda.

– FLERE SJANSER

Fortsatt venter Start på at det skal løsne fra spissplass. Det er fortsatt bare Steffen Lie Skålevik som har scoret fra spissposis­jon for Start denne sesongen. Mot Viking fikk Martin Ramsland starte på topp, men gikk nok en gang målløs av banen.

Det betyr 720 minutter uten scoring denne sesongen for marnardøle­n, som slet med en skade et godt stykke ut i sesongen. Fortsatt er det Eirik Schulze som er Starts toppscorer med sine åtte. De neste på lista er Mathias Bringaker (4) og Kevin Kabran (3).

– På en dag som dette gir jeg blanke i om jeg har scoret eller ikke. Det viktigste at vi får nok poeng til å overleve. Men det er en del av min rolle i laget. Jeg skulle kommet til flere sjanser, men gjør en ok jobb i det defensive. Så skulle jeg likt å vaere hakket mer involvert i det offensive, sier Ramsland til Faedreland­svennen.

– Handler det om at du ikke blir brukt, eller handler det om din prestasjon?

– Det er små marginer der og. Vi kommer til en del innlegg, så det er centimeter og millimeter om å gjøre. Det stemmer ikke helt, men det er ting som plutselig kan snu. Det er ikke en stor sak, sier Ramsland.

– GLIMRENDE PÅ TRENING

Start-trener Joey Hardarson tror det bare er et spørsmål om tid før det løsner for spissen.

– Martin har vaert glimrende på trening den siste tiden. Så vet vi hva som bor i Martin. Selv om det ikke ble mål i dag, er det ting i kampen som er positivt. Får han ut det han har gjort på trening, så kan det bli veldig bra, sier Hardarson.

I studio hos Faedreland­svennen satt Jerv-spiller Daniel Aase. Han pekte på det han mener er Starts hovedprobl­em.

– Ramsland må si det han sier, det er bra at han har vaert godt på trening. Men hvis du så den brystkassa han gikk rundt med i januar og februar i år, så han ut som en superstjer­ne. Jeg tror han hadde hatt godt av å score det 4-1-målet i dag, for det hadde han trengt nå, sa Aase.

– Han trenger å komme over den kneika. Hovedprobl­emet til Start er jo at spissen og de offensive spillerne rundt knapt har scoret mål. Se på Viking: Berisha har 12, mens Bytyqi har ni mål. Det sier litt om forskjelle­n på Start og Viking, la han til.

– GODE MULIGHETER

Joey Hardarson har fått spørsmålet mange ganger før, men det er et gjentakend­e problem at Start ikke scorer på sjansene sine. Statisikke­n viser at Start burde scoret 37 mål før dagens kamp, ut fra sjansene de har skapt. Det reelle tallet er nå 31.

– Det er ikke så lenge siden vi har vaert gode på den biten. Vi må ikke langt tilbake for å finne den følelsen, sier Hardarson.

Ramsland hadde heller ikke noe godt svar på hvorfor ballen ikke gikk i mål.

– Vi spiller fin fotball og skaper mange sjanser etter godt eget spill. Det er absolutt en positiv ting. Men igjen er vi ikke veldig effektive. Det er noe vi må jobbe med. Vi har gode avslutning­er også. Tverrligge­r ut. Små marginer. Noen ganger vil det seg ikke, sier han.

Start får sjansen til revansj igjen allerede onsdag. Da venter Bodø/ Glimt på hjemmebane.

 ??  ??
 ?? FOTO: CARINA JOHANSEN ?? Martin Ramsland fortviler under kampen mot Viking i Stavanger lørdag.
FOTO: CARINA JOHANSEN Martin Ramsland fortviler under kampen mot Viking i Stavanger lørdag.
 ?? FOTO: CARINA JOHANSEN ?? Martin Ramsland i en duell i feltet under kampen mot Viking lørdag. Det ble så langt, men ikke lenger.
FOTO: CARINA JOHANSEN Martin Ramsland i en duell i feltet under kampen mot Viking lørdag. Det ble så langt, men ikke lenger.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway