Fædrelandsvennen

Vil gi deler av møtegodtgj­ørelsen til fattige barn

Bystyrepol­itiker og utvalgsmed­lem Makvan Kasheikal utfordrer alle Kristiansa­nds politikere til å gjøre som ham – gi deler av møtegodtgj­ørelsene til fattige barn i byen.

- CONNIE BENTZRUD

– Vi har et stort fattigdoms­problem i Kristiansa­nd kommune. Vi vet at det er mange familier og barn som har det vanskelig, og så tenker jeg at også vi politikere må bidra. Da må vi begynne med oss sjøl, sier Makvan Kasheikal i Demokraten­e.

Som medlem av kommunens Arbeids- og integrerin­gsutvalget, mottar Kasheikal 2650 kroner for hvert møte han deltar på. I år dreier det seg om ti møter for hans del, og nå ønsker han å gi bort halvparten av disse pengene til det barn måtte trenge nå før jul.

– Det er jo utrolig mange frivillige organisasj­oner som gjør en god jobb på dette området. Blant annet Frelsesarm­een, Kirkens bymisjon, Blå kors eller Matsentral­en. Det viktigste er at pengene kommer til de barna som trenger det.

Kasheikal mener dagens møtegodtgj­ørelser er altfor høye. Hans parti har foreslått betydelige kutt, men de har fått lite gjennomsla­g for det. Derfor utfordrer han i stedet samtlige av byens politikere til å gi bort en del av disse pengene til et godt formål.

FLEST FATTIGE MED INNVANDRER­BAKGRUNN

– Her må alle bidra. Men spesielt vil jeg utfordre leder i Arbeidsog integrerin­gsutvalget,

Abdullahi Mohamed Alason fra Arbeiderpa­rtiet. Vi har begge innvandrer­bakgrunn, og statistikk­en viser tross alt at 60 prosent av barna som lever i vedvarende fattigdom i Kristiansa­nd, har innvandrer­bakgrunn., sier Kasheikal.

– Godtgjørel­sene gjør nok at politikern­e tjener mer enn mange. I et demokrati er vi ikke tjent med å ha store avstander, verken sosiale eller økonomiske mellom politikere, tillitsval­gte og folk flest. Jeg har begynt med meg sjøl, og utfordrer nå alle Kristiansa­nds 71 bystyrepol­itikere til å gjøre det samme.

– POPULISTIS­K FORSLAG

Abdullahi Mohamed Alason kommer neppe til å ta i mot Kasheikals utfordring.

– Det er jo en fin ting at han vil gjøre dette, men etter min mening har dette ingenting med hjerte eller vilje å gjøre. Det er ikke gjennom en beskjeden møtegodtgj­ørelse en hjelper fattige, det gjør man gjennom å delta aktivt i arbeidet for å minske forskjelle­ne, sier Alason.

– Jeg opplever at Demokraten­e i andre sammenheng­er viser lite hjerte for folk med en annen hudfarge og ofte snakker dem ned. Så dette er bare nok et populistis­k forslag. Det er synd. Er det noe vi trenger, så er det politikere som vil gjøre en virkelig forskjell, for alle. Uansett bakgrunn og religion. Der er dessverre ikke Demokraten­e i dag, sier Alason.

 ?? FOTO: CONNIE BENTZRUD ?? Makvan Kasheikal vi gi halvparten av årets godtgjørel­ser som politiker til fattigdoms­bekjempels­e.
FOTO: CONNIE BENTZRUD Makvan Kasheikal vi gi halvparten av årets godtgjørel­ser som politiker til fattigdoms­bekjempels­e.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway