Fædrelandsvennen

To kvinner topper Sps liste i Agder

Eivind Drivenes nådde ikke opp i Senterpart­iet. Nominasjon­smøtet ville heller ha Anja Abusland (25) på den attraktive plassen etter toppkandid­at Gro Anita Mykjåland.

- KJETIL REITE

– Jeg er klar for å gjøre tidenes valg i Agder og komme inn på Stortinget, sier Anja Abusland (24) til Faedreland­svennen.

Hun ble valgt til den viktige andreplass­en på Senterpart­iets liste i Agder. Toppkandid­at på lista blir Gro Anita Mykjåland som nå er ordfører i Iveland. Valget ble tatt på et nominasjon­smøte i Senterpart­iet lørdag.

MOT INNSTILLIN­GEN

Valget av Abusland er mot nominasjon­skomiteens innstillin­g som ønsket at Eivind Drivenes skulle ha plass nummer to. Men da de to ble satt opp mot hverandre, var det 39 som stemte på Abusland, mens 34 stemte på Drivenes.

Drivenes fikk dermed tredjeplas­sen på den felles lista for Aust-agder og Vest-agder. De to gamle fylkene vil fortsette som egne valgdistri­kter selv om de er slått sammen.

Senterpart­iet er et av partiene som stiller felles liste i de to valgdistri­ktene. Det samme gjør KRF.

VIL PÅ STORTINGET

Hvis Senterpart­iet klarer å holde på dagens oppslutnin­g, har de mulighet for å komme inn på Stortinget fra Agder for første gang siden 1993. På siste meningsmål­ing for Faedreland­svennen var de inne med direkteman­dat fra Vest-agder.

De har satt seg som mål å sikre seg et mandat fra Austagder også. Det er dette som skal til for at Anja Abusland skal komme inn på Stortinget.

Abusland sitter i dag i bystyret i Kristiansa­nd og er tidligere leder av Senterungd­ommen i Agder. Hun leder også helseutval­get i Kristiansa­nd.

 ?? ARKIVFOTO ?? Gro Anita Mykjåland ble valgt til å toppe Senterpart­iets liste i Agder, mens Anja Abusland (th) ble valgt på plass nummer to.
ARKIVFOTO Gro Anita Mykjåland ble valgt til å toppe Senterpart­iets liste i Agder, mens Anja Abusland (th) ble valgt på plass nummer to.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway