Fædrelandsvennen

Politiet rykket ut til ungdomsfes­t på Hovden

Etter å ha fått tips lørdag kveld, rykket politiet ut til en ungdomsfes­t på Hovden. – Helt uakseptabe­lt, sier ordføreren om festen. Nå legger festdeltak­erne seg flate.

- TEKST: CONNIE BENTZRUD connie.bentzrud@fvn.no TEKST: MARI HORVE REITE mari@fvn.no TEKST: CHRISTINA S. ØSTTVEIT christina.osttveit@fvn.no

– Jeg har snakket med flere av dem som var der, og alle er enige om at dette var galt. Vi skulle gjerne ha valgt annerledes. Dette var ikke en planlagt fest, men så ballet det på seg. Folk er lei seg for det som har skjedd, sier en av personene som var på festen.

Det var lørdag kveld at Faedreland­svennen fikk flere tips ungdomsfes­t på en privat hytte på Hovden. Flere av tipserne har også sendt med bilder og videoer som skal vaere fra festen.

Tipserne beskrev en fest med rundt 50 deltakere. Den skal ha pågått i flere timer.

– Jeg vet ikke hvor mange som var der, men folk kom og gikk gjennom kvelden, sier en av ungdommene.

Faedreland­svennen har fått opplyst at flere av personene er videregåen­deelever fra Kristiansa­nd.

RYKKET UT TIL FESTEN

Sent lørdag kveld opplyste politiet at de rykket ut til festen.

– Vi kommer til å ta en tur opp til denne festen, og henstille dem om å overholde smittevern­reglene, sa operasjons­leder i Agder politidist­rikt, Ole Bjørn Kleivane.

– Den skjer jo på et privat sted, og da kan vi veilede og henstille deltakerne om å følge kloke smittevern­regler, fortsatte Kleivane.

Flere av tipserne uttrykte bekymring for mulig smittespre­dning fra festdeltak­erne, og undret seg over at så mange valgte å delta tross rådene fra myndighete­ne.

KAN IKKE BØTELEGGES

Klokka 01.35 opplyste Kleivane til Faedreland­svennen at politiet hadde vaert på Hovden.

– Vi fant rett fest og snakket med en som hadde vaert der. Men vi kunne da konstatere at festen var over, sa operasjons­lederen.

Han gjentok at det eneste politiet kan foreta seg overfor festende mennesker på privat adresse, er å oppfordre deltakerne til å følge rådene fra helsemyndi­ghetene.

– IKKE AKSEPTABEL­T

Ordfører i Bykle kommune, Jon-rolf Naess, hadde søndag formiddag ikke blitt varslet om festen, men sier følgende:

– Det er akkurat dette vi ikke vil skal skje. Vi ønsker ikke at folk skal ha slike samlinger. Man ser andre steder i Norge og i Europa at smitten kan spre seg fort i slike sammenheng­er, sier ordfører Naess til Faedreland­svennen.

Nå ber han folk om å følge de nasjonale retningsli­njene som gjelder.

– Vi vil jo gjerne ha folk opp hit, men det forutsette­r at både vi som bor her og andre oppfører oss og følger det som gjelder av retningsli­njer. Man må mane til dugnad. Jeg skjønner at ungdom og andre ønsker å samles, men dette er overhodet ikke akseptabel­t, sier ordføreren og fortsetter:

– Jeg er glad for at folk har varslet om dette og at politiet også tar tak i det. Sånt må ikke gå under radaren, sier Naess.

– FORSTÅELSE

Festdeltak­eren understrek­er at de beklager hendelsen.

– Jeg tror at folk virkelig har laert noe av dette. Mange av dem som var der hadde ikke sett hverandre på flere måneder og uker, og da tror jeg det er lett å bli revet med i en festsammen­heng. Ingenting av dette var planlagt. Folk bare kom inn og da var det vanskelig å stoppe det. Vi har full forståelse for at folk reagerer, sier personen Faedreland­svennen har vaert i kontakt med.

Dette er de nasjonale retningsli­njene som gjelder ved samlinger i private hjem:

«I private hjem, hager eller hytter bør man ikke ha mer enn fem gjester i tillegg til husstandsm­edlemmer. Hvis alle gjestene er fra samme husstand, kan man vaere flere. To familier kan møtes selv om de har mange barn», er anbefaling­en som gjelder for hele landet.

Dersom man har et privat arrangemen­t i et leid lokale, kan man kun vaere 20 personer.

Enkelte kommuner i landet, som for eksempel Oslo, har også et maksantall på personer ved private arrangemen­ter i hjemmet.

 ?? FOTO: FVN-TIPSER ?? Her fester ungdommene i en privat hytte på Hovden lørdag kveld. En av festdeltak­erne Faedreland­svennen har vaert i kontakt med, forteller at de legger seg flate.
FOTO: FVN-TIPSER Her fester ungdommene i en privat hytte på Hovden lørdag kveld. En av festdeltak­erne Faedreland­svennen har vaert i kontakt med, forteller at de legger seg flate.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway