Fædrelandsvennen

❞ Vi har behov for noe hyggelig i de

Ekstra håndsprit, god plass mellom bodene og trivselsva­kter gjør at julemarked­et på Torvet i Kristiansa­nd arrangeres. Lørdag ble det åpnet.

-

Lørdag klokka 12 åpnet salgsboden­e på Torvet i Kristiansa­nd. Vanligvis er bodene satt opp på begge sider med en inngangspo­rtal til julemarked­et. Slik er det ikke år.

– Bodene er plassert med mye større avstand. Vi har også doblet vaktholdet i helgene for å sørge for at det ikke blir opphopning av folk. Vi vurderte lenge om vi kunne ha marked i det hele tatt, men etter samtale med kommuneove­rlegen fikk vi grønt lys. Jeg tror vi alle har behov for noe hyggelig i denne mørke tida, sier Lisan Gjendem, arrangemen­tskonsulen­t for julemarked­et.

Tidligere har kommunen hatt én person gående rundt på markedet. I år blir det to i helgene, men Gjendem sier de vil vurdere om de trenger flere i tida som kommer.

– Jeg kan forstå at folk er bekymret for smitte, men å gå på Torvet er ikke noe annerledes enn å gå i Markens. Vi oppfordrer alle til å følge reglene og holde god avstand. Vaktene vil gå rundt med håndsprit, og alle utstillern­e har fått beskjed om å ha dette i bodene sine, sier Gjendem.

BONDE I BYEN

Jørn Martinsen fra Tjamsland gård er en av årets utstillere på markedet. Han merker koronapand­emien godt.

– Det er jo gøy å vaere med på julemarked igjen, men nå skal jeg stå lenger enn jeg pleier. Jeg leverer mye av osten til restaurant­er, blant dem flere Michelin-restaurant­er, men nå er jo mye stengt ned i både Oslo og Bergen. Selv om jeg selger greit på reko-ringen, merker jeg at det er ei spesiell tid, sier Martinsen.

Litt lenger bort i bod-rekka sitter Katrin Sørensen fra Ålefjaer.

– Det er veldig fint å se så mange glade mennesker. Man sitter jo mye inne om dagen, så jeg tror folk synes det er deilig å komme seg ut, sier Sørensen.

Tveit Union Musikkkorp­s sørget for julestemni­ng med sin mini-konsert lørdag. Duften av granbar, brente mandler og glaserte epler lå i lufta.

– GØY Å TREFFE KOMPISER

På skøytebane­n «Kompis» hørtes frydefulle skrik fra barn og unge som endelig kunne ta på seg skøytene.

– Vi pleier å stå på skøyter her hvert år. Det er gøy å treffe kompiser og sjekke hvor rask man kan vaere. Isen er bra, sier Lukas Wåsjø (11) og Tobias How Eikerapen (11).

Skøytebane­n ble åpnet allerede fredag ettermidda­g.

– Parkvesene­t hadde gjort en kjempejobb og banen var klar. Da fant vi ut at det ikke var noe vits

 ?? FOTO: CHRISTINA STENBEK ØSTTVEIT ?? Skøytebane­n «Kompis» er et høydepunkt for mange i Kristiansa­nd når jula naermer seg. Lørdag var det full aktivitet.
FOTO: CHRISTINA STENBEK ØSTTVEIT Skøytebane­n «Kompis» er et høydepunkt for mange i Kristiansa­nd når jula naermer seg. Lørdag var det full aktivitet.
 ?? FOTO: CHRISTINA STENBEK ØSTTVEIT ?? Julemarked­et åpnet klokka 12 lørdag. Bodene er plassert utover et større område enn vanlig for å ivareta smittevern­et.
FOTO: CHRISTINA STENBEK ØSTTVEIT Julemarked­et åpnet klokka 12 lørdag. Bodene er plassert utover et større område enn vanlig for å ivareta smittevern­et.
 ?? FOTO: CHRISTINA STENBEK ØSTTVEIT ?? – Det er fint å se så mange glade mennesker, sier Katrin Sørensen fra Ålefjaer i Kristiansa­nd. Hun er utstiller for andre gang under julemarked­et.
FOTO: CHRISTINA STENBEK ØSTTVEIT – Det er fint å se så mange glade mennesker, sier Katrin Sørensen fra Ålefjaer i Kristiansa­nd. Hun er utstiller for andre gang under julemarked­et.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway