Fædrelandsvennen

Senterpart­iet er et klima- og miljøparti

Faedreland­svennen skriver i sin leder torsdag at «Koronafoku­set har skjøvet klimasaken helt til sides, og SP er ikke et klimaparti.»

- ODDBJØRN KYLLAND, Politisk nestleder, Agder Senterpart­i

At korona har fått mye fokus den siste tiden er det vanskelig å vaere uenig i, men at Senterpart­iet ikke er et klimaparti vil vi på det sterkeste bestride.

På Stortinget stemmer stort sett de fleste partiene, inklusiv Senterpart­iet, for det som er Norge sin klimapolit­ikk. Som eksempler på den klimapolit­ikken som føres, synes vi det er bra at det er enighet om satsing på fornybar energi, Co2-avgift, bevaring av regnskog, elbil-politikk, omlegging av bilavgifte­r, tilskudd til klimatilta­k gjennom ENOVA og utbygging av jernbane.

Vi i Senterpart­iet mener at dette ikke er nok, derfor har vi fremmet en rekke andre forslag som vi ønsker å gjennomfør­e slik som: Et Co2-fond for naeringsli­vets transporte­r der naeringsli­vet kan bruke pengene som innbetales til å omstille til mer klimavennl­ig transport. Økt satsing på å flytte gods fra vei og over på båt. Økt satsing på skogbruk og treplantin­g for å binde mer CO2. Nei til økt veibruksav­gift på biodrivsto­ff. Økt satsing på landbruksf­orskning for å produsere mat med lavere utslipp av klimagasse­r. Økt kapital til det statlige selskapet Nysnø AS slik at de kan foreta flere investerin­ger i klimatekno­logi. Redusert moms på kollektivt­rafikk.

Regjerings­partiet Venstre blir ofte løftet frem som et «klimaparti», men Venstre har ikke støttet noen av disse ovennevnte forslagene i Stortinget. Venstrepol­itiker Hallstein Bjercke sa følgende til Dagbladet i februar 2019: «Og beklager å måtte si det til mine partifelle­r i nord - men klimakampe­n er faktisk viktigere enn båtruter i Troms.» Senterpart­iet mener transport i distrikten­e og klima er to sider av samme sak, og bevilger i sitt alternativ­e budsjett 200 millioner kroner mer til reduserte billettpri­ser ved overgang til klimavennl­ige ferjer.

Og her er vi ved sakens kjerne: God klimapolit­ikk er etter Senterpart­iets syn ikke en motsetning til verken god naeringspo­litikk eller god distriktsp­olitikk. Senterpart­iets klimapolit­ikk vil gjøre det enklere å velge fornuftige, praktiske løsninger som bidrar til å kutte utslipp, og vil styre unna virkemidle­r som gjør hverdagen dyrere og vanskelige­re for folk. Og nettopp derfor skal vi vaere de fremste forkjemper­ne for å dyrke frem de grønne alternativ­ene. Vi kan ikke straffe folk for å fly og kjøre bil der det ikke finnes et alternativ.

Kritikken mot Senterpart­iet fra de selverklae­rte «klimaparti­ene» bygger slik vi forstår det på følgende saker:

E▪ Vårt nei til regjeringe­ns forbud mot å dyrke myr for å produsere mat. Regjeringe­ns forslag innebaerer ikke forbud mot å grave opp myr for å bygge parkerings­plass eller motorvei. ▪ Vårt nei til avgift på norsk matproduks­jon. Etter vårt syn vil det bare bidra til at vi flytter matproduks­jon og utslipp ut av Norge. ▪ Vårt nei til å øke drivstoffa­vgiftene med noen tiører. Klimagevin­sten av økningen er svaert begrenset, og avgiften rammer både sosialt og geografisk feil. ▪ Vårt nei til flyseteavg­ift. Vi mener det var helt meningsløs­t å innføre over dobbelt så høy avgift på en flytur t/r Bodø-stokmarkne­s som på en flytur t/r Oslo-bangkok. Finansdepa­rtementet bekreftet langt på vei at det ikke var snakk om en avgift med klimaeffek­t, men en avgift for å sikre budsjettba­lansen.

Senterpart­iet har, og vil fremover oppleve flere angrep på partiets grønne profil. Men vi er helt trygge på at det bare er Senterpart­iet som kan skape et folkelig engasjemen­t for klimasaken. Senterpart­iet vil ha en klimapolit­ikk som monner. Utslippsku­tt i transports­ektoren, utvikling av utslippste­knologi i industrien og offensiv satsing på Co2-håndtering, er sentrale og viktige miljøtilta­k som kan gi betydelige kutt i klimagassu­tslippene. For mange i Senterpart­iet er nøysomhet en sentral verdi. Vi skal ta vare på og dyrke den verdien. For det vil alltid vaere mer klimavennl­ig å kjøre dieselbil til campingvog­na i Grimstad enn å kjøre elbil til Gardermoen når du skal på helgetur til New York.

Innlegget er forkortet. Red.

På Stortinget stemmer stort de fleste partier, inkludert Senterpart­iet, for det som er Norge sin klimapolit­ikk.

 ?? TERJE BENDIKSBY / NTB SCANPIX ?? –God klimapolit­ikk er etter Senterpart­iets syn ikke en motsetning til verken god naeringspo­litikk eller god distriktsp­olitikk, skriver Oddbjørn Kylland fra SP.FOTO:
TERJE BENDIKSBY / NTB SCANPIX –God klimapolit­ikk er etter Senterpart­iets syn ikke en motsetning til verken god naeringspo­litikk eller god distriktsp­olitikk, skriver Oddbjørn Kylland fra SP.FOTO:

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway