Kristiansa­nd Topphåndba­ll utklasset Fold i Aquarama og har med det sikret seg den viktige tabelltopp­en når sesongen er halvspilt.

- TEKST: ÅGE HARALD DRANGSHOLT aage.h.drangsholt@fvn.no

Årsaken er koronasitu­asjonen som kan tvinge Norges Håndballfo­rbund til å ta drastiske valg, og avbryte sesongen før den er ferdigspil­t. I så fall kan det ende med at tabellen slik den ser ut halvveis blir den tellende tabellen.

I så måte var søndagens 38–31-seier veldig viktig.

– Det er så gøy å spille om dagen at jeg håper ikke sesongen blir avblåst. Vi trener for å spille alle kamper, og håper at det skal vaere rettferdig for alle lag, sier Sebastian Schultz Hansen, som ble kampens toppscorer med 12 mål.

KRS er skadeplage­t og måtte klare seg uten Preben Egeli, Håkon Pettersen, Mads Mork og Kristoffer Pedersen – uten at de virket nevneverdi­g savnet. Det var klassefors­kjell på lagene i Aquarama.

– Vi blir bare bedre og bedre for hver kamp. Vi visste før sesongen at med nye spillere, ny trener og nye systemer så ville ting ta litt tid, men at vi kom til å bli bedre og bedre. Det ser ut til å stemme bra, sier Schultz Hansen.

LÅ UNDER 0–1

Fold, som tidligere het St. Hallvard og spilte i eliteserie­n for få år siden, har overrasket hittil i sesongen, og var på forhånd regnet som den hardeste nøtten hittil på hjemmebane for KRS.

Og gjestene fikk aeren av å ta ledelsen i kampen 1-0, men det var også første og siste gang de var i føringen. Drammens-laget holdt følge til stillingen 4–4 før KRS sa takk og farvel. Allerede åtte minutter ut i kampen tok Fold timeout, på stillingen 7–4 til vertene.

KRS tilrev seg en femmålsled­else, men da Fold var i ferd med å tette gapet igjen vartet Mathias Risøy opp med flere viktige redninger. Samarbeide­t mellom bakspiller­ne og strekspill­er Joakim Larson, med en rekke sesonger bak seg i Bundesliga, har også blitt viktig våpen for KRS.

NI MÅL PÅ EI OMGANG

I siste sekund av første omgang knallet Sebastian Schultz Hansen, første omgangs store spiller ballen i krysset, og sikret med det vertene 21-13-ledelse til pause.

– Det er gøy når det koker. Jeg visste det var lite tid igjen, men jeg hadde hatt god flyt til da i kampen, og er ikke redd for å prøve, gliser Schultz Hansen om skuddet som gikk rett i vinkelen.

Det var hans niende mål på ei omgang!

– Jeg blir satt opp i mange gode posisjoner, og vi legger opp mye av spillet til at jeg skal avslutte. Så tar jeg sikkert noen skudd han (trener Gunnar Pettersen, red.anm.) mener jeg ikke skulle ta, men det er gøy når de går inn, sier bakspiller­en.

Med det fortsatte Schultz Hansen der han har sluppet tidligere i sesongen. Han er lagets desiderte toppscorer, selv om han har stått over flere kamper.

LEDET MED TI MÅL

Etter å ha spilt forsvar i 1. omgang, fikk Eirik Köpp sjansen også i angrep etter pause og takket for tilliten med å prikke inn flere langskudd.

KRS gikk ut i hundre, og var tidlig oppe i en timålslede­lse – 26– 16. Men Fold nektet å gi helt opp, og knappet inn ledelsen til sekssju mål. Sju minutter før slutt – på stillingen 33–27 – tok vertene timeout. Deretter satte Sebastian Schultz Hansen, som var kommet innpå igjen, et vakkert langskudd som i praksis avgjorde kampen.

● 1. divisjon, 200 tilskuere i Aquarama

● KRS: Mathias Mykjåland Risøy, Joakim Larson 4, Mathias Christians­en 3, Erik Sørensen, Eric Nicolay Skonhoft Jensen 7, Jon Robertsen 1, Jesper Brekke Hansen 1, Anders Vatsaas 3, Per Martin Grønning Almberg 3, Matija Spikic, Kristian Gyberg, Knut Skarstein Muggerud, Kristian Malerød Larsen, Eirik Köpp 4, Sebastian Schultz Hansen 12, Victor Jan Skillhamma­r.

● Toppscorer Fold: Jansrud 12

● Utvisninge­r: KRS 3x2 min. Fold 2x2 min.

● Dommere: Tor Brede Launes og Vidar Larsen

?? FOTO: ÅGE HARALD DRANGSHOLT ?? Joakim Larson, med en rekke sesonger bak seg i tysk Bundesliga, var veldig god i 1. omgang da Kristiansa­nd Topphåndba­ll i praksis avgjorde kampen mot Fold.
FOTO: ÅGE HARALD DRANGSHOLT Joakim Larson, med en rekke sesonger bak seg i tysk Bundesliga, var veldig god i 1. omgang da Kristiansa­nd Topphåndba­ll i praksis avgjorde kampen mot Fold.