Fædrelandsvennen

Uenige om skolestruk­tur

KRF og Senterpart­iet i Vennesla er enige om et budsjett for 2021, uten at den største saken, skolestruk­turen, er landet.

- TEKST: KJETIL NYGAARD kjetil.nygaard@fvn.no

– Vi har bestemt at vi skal bli enige med Senterpart­iet. Det skal vi. Det ansvaret må vi ta. Men først skal bygda få lov til å si si mening. Dette er to helt nye alternativ­er som påvirker alle elever i hele Vennesla, sier gruppelede­r Raymond Ba er ø( KRF) til F a ed re landsvenne­n.

Baerø sier at han for en måned siden også tenkte at de måtte bevare Samkom skole. Men etter å ha dykket ned i tallene, så har han snudd.

– Det er så vanvittig dyrt for de andre elevene i Vennesla å oppretthol­de Samkom. Det må bli to flere elever i hver klasse på de andre skolene om vi skal bevare Samkom.

– Bare å kutte Samkom skole alene, frigir midler til å bygge ny skole for 150 millioner kroner. Det vil vaere bedre for elevene i Vennesla, på Samkom og på Lomtjønn, enn at 60 elever har sin naerskole på Samkom, mener Baerø.

I tillegg vil KRF investere 110 millioner i Moseidmoen skole, og bruke 10 millioner på å bygge om Kvarstein skole til oppvekstse­nter.

FELLES BUDSJETT

Senterpart­iets Eivind Drivenes er ikke fullt like tydelig på at de kommer til å bli enige.

– Vi har lagt fram et felles budsjett, og vi snakker godt sammen. Men vi venter fortsatt på noen viktige tall, og vil fortsette forhandlin­gene de neste 17 dagene, sier han.

– Det er ikke umulig at vi blir stående på hvert vårt standpunkt og får et flertall og et mindretall i kommunesty­ret i skolesaken, sier Drivenes.

– Hvis så skjer, virker det som dere har flertall for å bevare Samkom skole?

– Politikk er politikk. Mye kan skje, så det føler jeg meg ikke sikker på, mener varaordfør­eren.

– Hvis vi går for alternativ­et til Senterpart­iet og bevarer Samkom skole, så er jeg redd vi kommer til å ha denne debatten igjen om fem år. Dessverre, sier Baerø.

– Der er jeg uenig. En naerskole, spesielt for de yngste elevene, mener jeg er spesielt viktig. Dessuten tror jeg det kommer til å skje mye på Grovane framover. Om ikke batterifab­rikken kommer, kan det hende det kommer noe annet, sier Drivenes.

DROPP FAKKELTOGE­T

– Hva skal venndøler som har sterke meninger om disse forslagene gjøre?

– De skal samle seg, snakke sammen, og kommuniser­e sitt budskap til oss. De må gjerne komme på gruppemøte­r og presentere sitt syn, svarer Baerø.

– Vi kan ikke samles i fakkeltog og demonstras­joner nå på grunn av koronaviru­set. Men vi håper mange tar kontakt og formidler sine synspunkte­r, sier Drivenes.

NY GANGSTI TIL 45 MILL

Høyre ønsker også å bevare Samkom skole, og trakk fram den splitter nye gangstien til 45 millioner kroner som et argument.

– Hvordan i all verden vil omverdenen se på oss hvis vi bruker 45 millioner på en gangsti for at elevene kan gå trygt til skolen, og så legger vi ned skolen omtrent før asfalten er lagt? Det er også noe som er med å vippe saken for vår del, sier Grønberg.

Arbeiderpa­rtiet hadde ikke landet helt, men pekte på KRF sitt alternativ om å legge ned både Samkom og Hunsfoss skole som det beste.

Frp foreslo å slå sammen Hunsfoss skole og Moseidmoen skole til én ny skole.

 ??  ??
 ?? FOTO: JACOB J. BUCHARD ?? Varaordfør­er Eivind Drivenes (Sp) tar en slurk av kaffekoppe­n mens ordfører Nils Olav Larsen (KRF) og gruppelede­r Raymond Baerø (KRF) diskuterer.
FOTO: JACOB J. BUCHARD Varaordfør­er Eivind Drivenes (Sp) tar en slurk av kaffekoppe­n mens ordfører Nils Olav Larsen (KRF) og gruppelede­r Raymond Baerø (KRF) diskuterer.
 ?? FOTO: JACOB J. BUCHARD ?? Geir Wehus (Uavh) likte ingen av alternativ­ene i skoledebat­ten. Det han mislikte minst var å legge ned Samkom skole, og ruste opp Hunsfoss skole.
FOTO: JACOB J. BUCHARD Geir Wehus (Uavh) likte ingen av alternativ­ene i skoledebat­ten. Det han mislikte minst var å legge ned Samkom skole, og ruste opp Hunsfoss skole.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway