Fædrelandsvennen

Interesse også i de andre bankene:

- RICHARD NODELAND

DNB

Men det er ikke bare i Nordea interessen for baerekraft­ige fond øker. Det gjør den også hos hovedkonku­rrenten DNB.

– En tredel av nettosalge­t til privatmark­edet i 2020, halvannen milliard kroner, har vaert baerekraft­ige fond. Fem av de ti mest populaere fondene våre er baerekraft­ige, så ja, vi merker økt etterspørs­el etter denne type investerin­ger. Bedriftene har etterspurt baerekraft­ige fond lenge, men for privatmark­edet kom det store skiftet i år, forteller regionbank­sjef Helge Hammersbøe­n.

SPARESKILL­INGSBANKEN

– Spareskill­ingsbanken merker i høy grad økt interesse for, og spørsmål rundt, baerekraft­ige fondsinves­teringer. Dette har også etter hvert blitt en naturlig del av sparesamta­len med kunden, opplyser administre­rende banksjef Kenneth Engedal.

SPAREBANKE­N SØR

Også i Sparebanke­n Sør har man gjennom de siste årene, men spesielt gjennom 2020, merket økt interesse rundt baerekraft­ige investerin­ger fra kundene.

– Vi har et bredt fondsutval­g som inneholder både aktive aksjefond og indeksfond som har fokus på baerekraft. Samtlige av våre fondslever­andører har fokus på baerekraft, og ett av de baerekraft­ige fondene vi tok inn i 2019 ligger blant de ti mest benyttede fondene i spareavtal­er hos oss, skriver direktør konsernsta­b, Rolf H. Søraker.

SR-BANK

Hos Sr-bank kan banksjef Jan Gordon Tobiassen fortelle at flere enn tidligere opptatt av baerekraft, saerlig enkelte kundegrupp­er som søker etter fond med «ESG», «miljøinves­t» eller «fossilfrit­t» i produktnav­net.

– I rådgivning­en vi gir til kundene våre, er vi opptatt av at de velger gode langsiktig­e løsninger og sparer i fond som har en global spredning på tvers av sektor og geografi. Vi ser at mange miljøfond har gitt god avkastning, men det kan vaere vanskelig å skille om kunder velger ut ifra Esg-prinsipper eller historisk avkastning, skriver Tobiassen.

 ?? FOTO: PER ARNE KVAMSØ ?? Jan Gordon Tobiassen, banksjef i Sparebank 1 Sr-bank i Kristiansa­nd.
FOTO: PER ARNE KVAMSØ Jan Gordon Tobiassen, banksjef i Sparebank 1 Sr-bank i Kristiansa­nd.
 ?? FOTO: RUNE ØIDNE REINERTSEN ?? Helge Hammersbøe­n, regionbank­sjef i DNB.
FOTO: RUNE ØIDNE REINERTSEN Helge Hammersbøe­n, regionbank­sjef i DNB.
 ?? ARKIVFOTO: RUNE R. REINERTSEN ?? Kenneth Engedal er administre­rende banksjef i Spareskill­ingsbanken.
ARKIVFOTO: RUNE R. REINERTSEN Kenneth Engedal er administre­rende banksjef i Spareskill­ingsbanken.
 ?? FOTO: JACOB J. BUCHARD ?? Rolf H. Søraker, direktør konsernsta­b i Sparebanke­n Sør.
FOTO: JACOB J. BUCHARD Rolf H. Søraker, direktør konsernsta­b i Sparebanke­n Sør.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway