Fædrelandsvennen

Kapret jobb på landets mest attraktive arbeidspla­ss

Fersk kåring: Dette er landets mest populaere arbeidsgiv­ere.

- TEKST: ELISE RØNNEVIG ANDERSEN

– Det er kjempekult at såpass mange ønsker å jobbe her. De har et bra omdømme, og det er jo viktig for å tiltrekke seg de beste folkene.

Julie Tronstad har landet drømmejobb­en hos landets mest attraktive arbeidsgiv­er innenfor helse.

29-åringen fra Levanger ble ferdig utdannet siviløkono­m hos Norges Handelshøy­skole i 2017. I februar i år søkte hun på jobben som rådgiver i Helsedirek­toratet.

Etter en tre måneder lang prosess fikk hun jobben.

MOTIVASJON­SFAKTOREN

Årets mest attraktive arbeidsgiv­er blant økonomiutd­annede, er Innovasjon Norge. Likevel fristet Helsedirek­toratet mer for Tron stad–på trossa v at dette er arbeidsgiv­eren de fleste med helseutdan­ning har som sitt førstevalg.

–D eter noe med det samfunnsop­p draget Helsedirek­toratet har. Jeg føler det er en jobb med mening. Jeg jobber blant annet for at alle skal få bedre digitale helsetjene­ster. De terminstør­ste motivasjon­sfaktor.

Universum Norge kartlegger hvert år hva yrkesaktiv­e nordmenn mener om de mest attraktive arbeidsgiv­erne i Norge.

Årets undersøkel­se er besvart av 8335 personer. De har bakgrunn fra blant annet økonomi-, ingeniør-, IT- og helsestudi­er. I snitt har respondent­ene mellom seks og syv års erfaring i arbeidsliv­et.

FLEST NORSKE

Samtlige arbeidsgiv­ere på jus-listen og helseliste­n er norske. Blant økonomiutd­annede er åtte av ti drømmearbe­idsgivere norske.

– Norske virksomhet­er er på vei opp. Også statlige og offentlige virksomhet­er øker i attraktivi­tet, sier daglig leder Carlo Duraturo

i Universum Norge, som står bak undersøkel­sen.

Også i fjor var Helsedirek­toratet, Politiet, Google, Equinor og Innovasjon Norge på førsteplas­s i sin kategori.

SLIK FIKK HUN JOBBEN

Bak seg har Tronstad flere års erfaring fra konsulentb­ransjen. Hun tror den digitale kompetanse­n av avgjørende for at hun fikk jobben.

– Det var nok et stort pluss på Cv-en min at jeg hadde digital kompetanse. For fremtidens arbeidstag­ere er det viktig at man ser muligheten teknologie­n gir.

Nå jobber hun med å endre måten Helsedirek­toratet jobber på ved å bygge digital kompetanse.

– Og det er det behov for i et fremtidspe­rspektiv. Det finnes mangeeffek­tivisering­s muligheter i offentligs­ektor, noe som er veldig spennende.

 ?? FOTO: JAN TOMAS ESPEDAL ?? Julie Tronstad er rådgiver i avdelingen «prosjekt og tjenestede­sign».
FOTO: JAN TOMAS ESPEDAL Julie Tronstad er rådgiver i avdelingen «prosjekt og tjenestede­sign».
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway