Fædrelandsvennen

Arne Ragnvald Stray – til minne

- PER GUNDERSEN

● Arne Ragnvald Stray er død. Min beste venn gjennom alle tider. Helt fra vi satte oss for å hvile på den lille trappa til Brødrene Øhrns musikkforr­etning i Skippergad­a har vi vaert naere venner. Vi hadde vaert på Afrika-film i Blå Kors-salen. Vi satt side om side fra 1. klasse på Tippeskole­n - Vestre Strandgate skole, og fortsatte med det i fire år på Kalla, vis à vis jernbanest­asjonen. Først da vi begynte på Katta ble pulten vår skilt, og, forsåvidt, våre liv. Ragnvald fortsatte utdanninge­n på Handelsgym, og siden på jus i Oslo. Jeg flyttet til Porsgrunn. Men hver sommer hang vi sammen som brødre naermest. Sommeruken­e og påskene gikk bare så altfor fort. Ragnvald var den naturlige lederen i en stor gutteflokk på hjørnet av Banehaven og Setesdalsv­eien, med Baneheia som lekeplass sommer som vinter. Ikke minst på hytta på Kroodden var det liv og lek.

Etter endt juridikum tjente han som dommerfull­mektig i Flekkefjor­d. Her traff han sin Anny. De giftet seg og fikk sønnen Arne. Etter endt tjeneste flyttet de til Kristiansa­nd og slo seg ned i eget hus i Helgolands­gate. Unge advokat Stray utviklet seg til en dyktig forretning­sadvokat med mange styreverv i byens naeringsli­v. Dessverre døde hans Anny så altfor tidlig. Det var et tap han aldri kom helt over.

Selv på sine eldre dager samlet Ragnvald den gamle vennegjeng­en fra skole- og utdannings­tid hver onsdagskve­ld i peisestua i sitt barndomshj­em.

De siste årene var han plaget av skader og sykdom, og etter hvert gikk det den veien det jo alltid går. Han er dypt savnet blant sine venner. Sorgen er tung, men Ragnvald vil alltid bli husket med glede.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway