Fædrelandsvennen

Hvordan i alle dager kan Start slå Bodø/glimt?

Start trenger poeng i nedrykksst­riden. Glimt har scoret 90 mål denne sesongen. Kan Start ha mulighet til å få med seg noe fra onsdagens kamp?

- TEKST: STEFFEN STENERSEN steffen.stenersen@fvn.no

– Det enkle svaret er nei.

Kenneth Fredheim river det lille som var av håp ned med en gang. Eurosports kommentato­r har sett Bodø/glimt ofte denne sesongen.

Senest da Rosenborg fikk 1-5 med seg hjem til Trondheim.

Nå er det Start som får besøk av den suverene seriemeste­ren.

– Lag har prøvd å legge seg lavt. Legge samtlige spillere på 30 meter og ned. Men de bare maler på. De er presise, samkjørte og til slutt så river de deg i fillebiter. De ødelegger motstander­ne, sier Fredheim.

UTKLASSET I BODØ

Da lagene møttes i Bodø ble det 60 til Glimt. Da sto det «bare» 2-0 til pause, før nordlendin­gene scoret fire på åtte minutter i andre omgang. Denne sesongen har Glimt scoret 90 mål.

Til sammenlign­ing har Start scoret 83 mål på sine tre siste sesonger i Eliteserie­n.

Men Glimt er da bare et fotballag de også? Som allerede er kronet seriemeste­r, og slik sett ikke har noe å spille for.

– Starts eneste håp ligger i at Bodø/glimt er mestere. At de har pulveriser­t de fleste rekorder og at de mister litt fokus. Det er det eneste tynne håpet jeg ser for Start. Samtidig tror jeg ikke på det. Kjetil Knutsen (trener) har allerede begynt å se på veien videre med dem. Han er så fokusert og krever så mye, at jeg klarer ikke å se at

Glimt slipper seg ned. Jeg tror ikke det er den kampen Start skal ta poeng i bunnstride­n, sier Fredheim.

Ok, lite optimisme å hente fra Eurosports mann. Kan vi finne noe i borteforme­n til Glimt kanskje som kan tyde på en svakhet? Ja! Et tap til og med. 4-2 i Molde i oktober, da blant annet noen saftige keepertabb­er vippet kampens Molde vei.

I tillegg har Glimt tapt mot AC Milan og spilt uavgjort borte mot Stabaek og Vålerenga. Ellers har de vunnet det som har vaert.

Fredheim trekker fram Mjøndalen og spesielt Strømsgods­et som to lag som har klart å matche Glimt bra. Ikke bra nok til å få med seg poeng, men likevel.

– Godset har jo denne «all inn»spillestil­en. De legger seg ikke. Hvis du orker nok, klarer naermest å spille mann-mann og følge backene og hver enkelt midtbanesp­iller, så er nok det det naermeste man er å knekke Glimt-koden, sier Fredheim.

HØYT LAVESTE NIVÅ

Freddy Toresen, journalist i Avisa Nordland, trekker også fram Strømsgods­et-kampen. Han tror dog det handlet like mye om at noen Glimt-spillere hadde en dårlig dag.

– Det som er faremoment­et for Start er at de slipper inn litt for enkle mål. Og for å si det sånn: Det skal ikke så mye til for at Glimt scorer mål, sier nordlendin­gen. – Men har Start en mulighet?

– Jaaaaaa. De har jo det. Men de

må velge: Skal de gå i strupen på Glimt og presse høyt? Ja, de må de faen meg henge med. Godset presset Glimt høyt og lyktes med mye. Da fikk Glimt stor strekk i egne lagdeler, sier Toresen.

– Det er klart at det kan vaere litt vanskelige­re å mobilisere til en bortekamp på Sørlandet enn til hjemmekamp mot Rosenborg. Så den faren er til stede. Men samtidig har de vist at de ikke har gått i den fella, og de har et laveste nivå som er såpass høyt at de kan skape trøbbel for ganske mange lag uansett, sier han.

STARTER PÅ 0-0

Vi snakker med journalist­en mens han følger seriemeste­rens siste trening før avreise Kristiansa­nd.

Er det mulighet for at vi får et Blag mot Start?

– De stilte jo med B-laget mot Rosenborg også, og du ser hvordan det gikk. De stilte med tredjeog fjerdevalg­et på stopperpla­ss. Nå får de to landslagss­pillere tilbake også, sier Toresen.

Men som han også sier. Det er en ny kamp som starter på 0-0. Start har vaert spillemess­ig bra i det siste, spesielt borte mot Odd.

Vegard Bergan er Start-stopper, og kom fra Glimt før denne sesongen. Han har tro på at Start kan få med seg noe.

– Vi må tørre å ha vårt eget offensive spill. Hvis vi legger oss veldig lavt så har de vist at de scorer mye mål. Vi må tørre å spille oss ut og ha ballen selv, sier Bergan.

– Det er mulig altså?

– Ja, herregud. Vi har mulighet til å få med oss poeng. Ingenting er umulig, sier Bergan.

Start-trener Joey Hardarson er enig.

– Vi skal ha respekt for Glimt, men de får ingenting gratis. Uansett hvem vi møter så skal vi ha tro på at vi kan vinne kampen, sier Hardarson.

– Det er ikke mange svakheter de har i sitt spill. Vi må makse vår prestasjon og ha riktig fokus. Gjør vi det skal det vaere mulig å slå dem, sier han.

 ?? FOTO: MATS TORBERGSEN / NTB ?? Bodø/glimt utklasset Start 6-0 i lagenes første møte denne sesongen. Her feirer Patrick Berg 2-0-scoringen på Aspmyra stadion.
FOTO: MATS TORBERGSEN / NTB Bodø/glimt utklasset Start 6-0 i lagenes første møte denne sesongen. Her feirer Patrick Berg 2-0-scoringen på Aspmyra stadion.
 ??  ?? Kenneth Fredheim er kommentato­r for Eurosport.
Kenneth Fredheim er kommentato­r for Eurosport.
 ?? FOTO: SVEIN OVE EKORNESVÅG / NTB ?? Vegard Bergan fortviler under bortekampe­n mot Molde, hvor Start tapte 0-5.
FOTO: SVEIN OVE EKORNESVÅG / NTB Vegard Bergan fortviler under bortekampe­n mot Molde, hvor Start tapte 0-5.
 ?? FOTO: FREDRIK VARFJELL / NTB ?? Tidenes første seriemeste­rskap for et lag fra Nord-norge ble sikret da Glimt slo Strømsgods­et 2-1 i Drammen for halvannen uke siden.
FOTO: FREDRIK VARFJELL / NTB Tidenes første seriemeste­rskap for et lag fra Nord-norge ble sikret da Glimt slo Strømsgods­et 2-1 i Drammen for halvannen uke siden.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway