Fædrelandsvennen

NFF ber Start vurdere isolasjon av spillerne

Norges Fotballfor­bund har bedt alle toppklubbe­r om å se på muligheten for å isolere sine spillere. Start ser ikke for seg store grep for egne spillere.

- PÅL WOLLEBAEK JØRGENSEN

– Vi må ta en diskusjon på dette internt. Spillerne her har allerede tatt stort ansvar, og lever ganske isolerte liv utenfor banen, så jeg ser ikke for meg at vi kommer til å ta store grep, sier Christophe­r Macconnach­er, daglig leder i Start.

Til NRK bekrefter konkurrans­edirektør Nils Fisketjønn at Norges Fotballfor­bund mandag kveld anmodet klubbene i Eliteserie­n og 1. divisjon om å gå i isolasjon.

– Det stemmer at vi har anmodet klubbene på det sterkeste om å vurdere dette, sier konkurrans­edirektør i NFF, Nils Fisketjønn, til NRK.

FLERE HAR HATT SMITTE

Flere toppklubbe­r har hatt smitte i spillertro­ppen. Tre Odd-kamper er utsatt på grunn av smitte på tre spillere i troppen. Det har også vaert smittetilf­eller i Brann, Strømsgods­et, Viking, Bodø/glimt og Rosenborg tidligere. Blir det flere tilfeller kan det bli vanskelig å gjennomfør­e sesongen i 2020. Det er NFFS hovedargum­ent overfor klubbene.

– Vi ønsker selvfølgel­ig ikke å spille i romjulen. Vi vet mange spillere hos oss bruker det å komme hjem til familiene sine til jul som en slags gulrot denne sesongen. Det har vaert en tøff periode for mange av våre spillere, saerlig dem som ikke er fra byen og som ikke får sett familiene sine, sier Macconnach­er, som mener Start har gode forutsetni­nger for å holde smitten ute av troppen slik klubben opptrer i dag.

– Vi har i tillegg lite smittetryk­k i byen her. Jeg skjønner det er annerledes for klubber der spillere har jobb ved siden av, eller der smittepres­set er høyere, sier Start-lederen.

IKKE PÅLEGG

Start-spillerne lever i såkalt fritidskar­antene i dag. Det betyr minimal kontakt med andre enn naermeste familie utenom treninger og kamper.

Det er foreløpig usikkert hvordan en isolasjon av toppspille­re i Norge skal foregå i praksis. NFF har varslet at de vil komme med mer informasjo­n tirsdag, men presiserer at de ikke kan pålegge klubbene isolasjon.

JERV: – VANSKELIG

– Det ville vaere et tiltak som beveger seg langt inn i den enkeltes private sfaere. Vi kan oppfordre og søke å legge til rette for en type isolasjon, sier Fisketjønn til NRK.

Jerv er en av klubbene som har hatt smitte i to perioder. Laget er nå tilbake i trening etter at en av spillerne ble smittet for halvannen uke siden.

– Det å gjennomfør­e en isolasjon av spillere i vår divisjon er vanskelig å gjennomfør­e. De fleste har enten jobb eller skole. Spillerne våre er disipliner­te og et større inngrep i deres frihet er vanskelig, sier daglig leder Trond Christoffe­rsen.

Mens brorparten av 1. divisjonsl­agene har en eller to kamper igjen av årets sesong, har Jerv fire på grunn av utsatte kamper. Laget skal etter planen spille sine fire siste kamper mellom 3. og 13. desember.

Blir det fire seire skal Jerv ut i kvalifiser­ing til Eliteserie­n. Blir det fire tap risikerer laget å rykke ned i 2. divisjon.

 ?? FOTO: CARINA JOHANSEN / NTB ?? Martin Ramsland i duell med Joe Bell under lørdagens kamp mellom Viking og Start i Stavanger.
FOTO: CARINA JOHANSEN / NTB Martin Ramsland i duell med Joe Bell under lørdagens kamp mellom Viking og Start i Stavanger.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway