Fædrelandsvennen

Lang fotballavs­lutning med lite mat for G14

- FRODE LINDBLOM, IK Gimletroll

Lørdag arrangerte Gimletroll­s G14-lag en såkalt «helvetesda­g».

Dette skulle vaere en alternativ avslutning på en amputert fotballses­ong.

Et klubblokal­e ble erstattet med naturen. Kledd etter vaer og skodd for ulike forhold møtte 18 fotballgut­ter opp i Vennesla sentrum klokka 10.30. Herfra skulle de marsjere til Kristiansa­nd i jevnt tempo i til dels krevende terreng. Første del av turen var opp til Lomtjønn og Fantehelle­ren, videre til Saga, Skråstadva­rden og ned til Grønn slette i Jegersberg. Hit ankom laget klokka 17.45 og møtte varmen fra fire bål. På forhånd var deltakerne innstilt på 22 kilometer med lite mat. Ingen visste hva som ventet.

Til frokost var melk og brød erstattet med vann og frukt. Før start fikk hvert av de fire turlagene lov til å handle for 60 kroner. Det ble billig brød og pålegg. I tillegg til vann, spiste hver spiller kun tre brødskiver denne lørdagen fra de sto opp til de fikk servert kebab i pita og sjokoladek­ake kl. 18.30. «Overraskel­sen» smakte godt, for gutta var skrubbsult­ne, slitne og våte og kalde etter siste stunt; bading i Jegersberg­vann.

Turen i tidvis krevende terreng ble først og fremst en mental utfordring. Når unge idrettsutø­vere, som trener mye og til vanlig spiser fire-fem skiver til frokost, måtte starte dagen med frukt, og uten protein- og karbohydra­trik mat, skulle det ikke gå lenge før de første kjente på tomheten og fallende energinivå. Det ble for mange en «hodetest».

Underveis var det innlagte konkurrans­er. Først en kunnskapsl­ek, dernest en bålkonkurr­anse og til slutt en sugende lagtevling i Nilsemyr under Skråstadva­rden. Her begynte de siste kreftene å ta slutt for flere. Den siste etappen inn til mål var med hodelykt og på ren vilje. Nå var det mange som lengtet hjem til et varmt bad og nok mat. I løpet av en lang og krevende lørdag kjente samtlige på sultfølels­en og det å ikke ha tilgang til mat. Noen av «storspiser­ne» på laget var underveis overrasket over hvor lite mat de faktisk kunne klare seg på.

Det gikk naturlig nok mange negative tanker gjennom hodet på fotballspi­llerne denne dagen, men samtlige gjennomfør­te med stil, og det ble en laererik lørdag.

Disse G14-spillerne gjennomfør­te «helvetesda­gen»: Ole B. Egeland, Sakkeus Barski, Jesper Lundgren, Ole J. Repstad, Lucas Frigstad, Eivind Omland, Vebjørn Berg, Jesper Gravdal, Hans-eirik Endal, Mads Egeli, Erlend Haugen, Leo J. Gutvik, Eirik Solhaug, Teo Brøvig Almås, Mads Eftevåg, Matteo Lindblom, William Wirak og Erlend Vik.

 ?? FOTO: FRODE LINDBLOM ?? Turleder Tarjei Berg har smilet på lur når Gimletroll-guttene får lov til å spise en skive med brød etter to timer gange på naer tom mage.
FOTO: FRODE LINDBLOM Turleder Tarjei Berg har smilet på lur når Gimletroll-guttene får lov til å spise en skive med brød etter to timer gange på naer tom mage.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway