Fædrelandsvennen

Julemiddag og kino for 200

Blå Kors Barnas Stasjon måtte endre mange av juleplanen­e sine på grunn av koronapand­emien, blant annet den årlige julemiddag­en. Det tente et engasjemen­t hos Anthony Trondsen ved Ernst Hotell.

- TEKST: HÅVARD KARLSEN havard.karlsen@fvn.no

– I den situasjone­n vi står i nå, er dette et utrolig tilbud, sier Cecilie Reite Weiby.

Hun er miljøterap­eut og avdelingsl­eder på Barnas Stasjon Kristiansa­nd. På grunn av koronaen, ble blant annet den årlige julemiddag­en de hadde planlagt for brukerne der, avlyst.

Det fikk Anthony Trondsen, som er salgssjef hos Clarion Hotel Ernst, til å reagere. Etter å ha sett en sending på NRK Sørlandet, bestemte han seg for å ta tak.

Trondsen hadde også vaert på en lunsj ved Barnas Stasjon i januar, og fikk se med egne øyne det gode arbeidet organisasj­onen gjør for noen av de svakeste i samfunnet.

– Jeg tenkte at «dette kan vi fikse». Det er jo så lite folk her nå uansett, så da klarer vi det, sier Trondsen.

Han tok en runde med flere ansatte på hotellet, og lanserte ideen om å invitere 100 brukere av Barnas Stasjon dit, slik at de kunne få en god middag og et minne for livet.

Trondsen så fort at hotellet ikke ville klare å arrangere et sånt opplegg alene. Ernst har i – likhet med hele hotellbran­sjen – hatt et tøft år. Omsetninge­n er halvparten av hva som ble budsjetter­t for 2020.

FLERE STØTTESPIL­LERE

Dermed var han avhengig av å få noen støttespil­lere på laget.

– Jeg fikk beskjed om at vi måtte hente inn penger, sier Trondsen.

Einar Øgrey Brandsdal, som er en venn av Trondsen, sa ja til å bidra med en gang. Siden har det ballet på seg. Majorgårde­n AS har blant annet bidratt med midler for å få med Kristiansa­nd Kino.

Så nå blir det altså et opplegg for 100 brukere både til julemiddag­en på Ernst, og 100 på kinoen. På grunn av smittevern, blir de på Ernst delt opp i fem grupper på 20 personer, som skal sitte i forskjelli­ge lokaler på hotellet.

– Preben Monen dekker godteri på kinoen, Erik Hatlestad fra Ferdinands kommer med ribbe og medisterka­ker, Atle Hodne (Hennig-olsen is) skal levere is, Emma Reklame kommer med kakemenn, og Ringnes skal bidra med julebrus.

Sluttregni­ngen ser med andre ord ikke ut til å bli så stor allikevel, spesielt siden flere ansatte på

Ernst har sagt de kan bidra frivillig under arrangemen­tet.

– Nå blir målet å doble antallet neste år. Hvis situasjone­n er annerledes, og engasjemen­tet er så bra som i år, tror jeg ikke det skal bli noe problem, sier Trondsen.

– TAKKNEMLIG­HET OG GLEDE

– Hva betyr dette for brukerne av Barnas Stasjon?

– Jeg kan bare snakke for de familiene jeg har vaert i kontakt med, der jeg har tilbudt kino eller Ernst. Det er en veldig takknemlig­het og glede for å få lov til å delta på noe sånt, sier Reite Weiby.

– Det at brukerne, i en tid som har vaert ekstra utfordrend­e for mange, får gjøre en positiv ting sammen, er veldig viktig, sier Kristine Aasen, miljøterap­eut ved Barnas Stasjon.

Barnas Stasjon har et familiefok­us. Det betyr at de ønsker å legge til rette for at familiene får en fin opplevelse sammen.

– Vi får gode tilbakemel­dinger fra familiene om at det settes pris på, sier Reite Weiby.

Blå Kors Barnas Stasjon har 440 brukere i Kristiansa­nd, Lyngdal og Mandal.

– Hvordan bestemmer dere hvem som får delta på de to arrangemen­tene?

– Alle som jobber for Barnas Stasjon, har familier som vi er primaerkon­takter for. De kjenner familiene godt, og har en begrunnels­e på hvorfor den familien får det tilbudet. Vi skjønner at behovet er enormt i byen vår, men at noen kan få disse tilbudene, betyr veldig mye, sier Reite Weiby.

 ?? FOTO: KJARTAN BJELLAND ?? Clarion Ernst Hotell har invitert 100 brukere av Blå Kors Barnas Stasjon til julemiddag. Her ser Anthony Trondsen (t.v.), Kristine Aasen og Cecilie Reite Weiby på gavene som har kommet til det ensomme juletreet som står i lobbyen i hotellet. Gavene skal gå til barna som bruker Barnas Stasjon.
FOTO: KJARTAN BJELLAND Clarion Ernst Hotell har invitert 100 brukere av Blå Kors Barnas Stasjon til julemiddag. Her ser Anthony Trondsen (t.v.), Kristine Aasen og Cecilie Reite Weiby på gavene som har kommet til det ensomme juletreet som står i lobbyen i hotellet. Gavene skal gå til barna som bruker Barnas Stasjon.
 ?? FOTO: KJARTAN BJELLAND ?? Kristine Aasen (Blå Kors Barnas Stasjon), Anthony Trondsen (salgssjef hos Clarion Hotell Ernst) og Cecilie Reite Weiby (avdelingsl­eder for Blå Kors Barnas Stasjon Kristiansa­nd) foran det ensomme juletreet på Ernst.
FOTO: KJARTAN BJELLAND Kristine Aasen (Blå Kors Barnas Stasjon), Anthony Trondsen (salgssjef hos Clarion Hotell Ernst) og Cecilie Reite Weiby (avdelingsl­eder for Blå Kors Barnas Stasjon Kristiansa­nd) foran det ensomme juletreet på Ernst.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway