Fædrelandsvennen

Forsøkt lokket av mann

- TEKST: TORBJØRN WITZØE torbjorn.witzoe@fvn.no

På 10 dager har to elever i Vågsbygd blitt forsøkt lokket med av en mann. Denne gangen var det en elev ved Sjøstrand skole som ble kontaktet.

– På vei til skolen ble en av våre elever kontaktet av en mann, som spurte om eleven ville bli med ham hjem. Slike hendelser er ikke hyggelige, og vi har meldt fra til politiet. Skolen har også informert foresatte om hendelsen via sms og e-post, sier rektor Øystein Mosfjeld ved Sjøstrand skole.

Barneskole­eleven ble stoppet av en mann som var til fots i området ved Møvig skole, men eleven går altså på Sjøstrand skole. Skolen oppfordrer eleven til å gå eller sykle sammen med andre, og altså ikke gå med noen fremmede.

10 ÅR GAMMEL JENTE

Det var en 10 år gammel jente som ble forsøkt lokket med av mannen. Mor til jenta forteller til Faedreland­svennen at datteren var på vei til skolen i følge med lillebrore­n, da mannen tok kontakt med dem ca klokka 08.25.

– Mannen spurte først datteren min om hun ville vaere med ham hjem, og ba henne etterpå si hvor hun bodde. Barna opplevde dette som ekkelt, og for meg som mor var dette skremmende, sier hun.

Moren var torsdag nede på politistas­jonen for å anmelde forholdet, og håper politiet etter dette vil patruljere mer i området rundt skolene i Vågsbygd.

Ifølge 10-åringen hadde mannen sort hår og gikk med en sort genser. Han var våt i håret, og hadde derfor kanskje vaert ute i regnet en stund.

I meldingen som skolen har sendt ut til foresatte, heter det at eleven gjorde alt rett, nemlig å ignorere personen som tok kontakt og melde fra til en ansatt ved skolen. Hendelsen skjedde torsdag morgen.

LIGNENDE HENDELSE

Tirsdag 24. november skjedde det en nesten tilsvarend­e hendelse ved Slettheia skole i Vågsbygd, da en voksen mann i en personbil prøvde å få en 10-åring til å gå inn i bilen sin. Den gang kontaktet skoleledel­sen andre skoler i Kristiansa­nd for å gjøre dem oppmerksom­me på hendelsen.

 ?? FOTO: JACOB BUCHARD ?? Torsdag morgen ble en elev ved Sjøstrand skole forsøkt lokket med av en mann.
FOTO: JACOB BUCHARD Torsdag morgen ble en elev ved Sjøstrand skole forsøkt lokket med av en mann.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway