Fædrelandsvennen

Skal vente lenger med å brøyte i Søgne og Songdalen

Kommunesam­menslåinge­n gjør at det tar lengre tid enn tidligere før brøytebile­n kommer til Søgne og Songdalen.

- TEKST: ANETTE OS anette.os@fvn.no

– Det kan nok ta lengre tid med brøyting enn de er vant til i Søgne og Songdalen, sier Torfinn Jore, assisteren­de produksjon­ssjef i ingeniørve­senet i Kristiansa­nd kommune.

Brøytemann­skapet har til sammen 450 kilometer med boligveier og naermere 110 kilometer med gang- og sykkelveie­r å brøyte i den nye storkommun­en.

– SENERE UTKALLING

I Søgne, Songdalen og Kristiansa­nd har det tidligere vaert ulik standard når brøytebil utkalles. I Søgne ble brøyting av boligveier tidligere startet da snødybden var på 5–10 centimeter. Nå skal alle tre kommunene følge standarden til tidligere Kristiansa­nd kommune, hvor brøyting i boligområd­ene først starter når snødybden er 8-12 centimeter.

– Det er noe senere enn de har vaert vant til i Søgne og Songdalen, sier Jore.

– Standarden sier også at vi skal vaere ferdig å brøyte 8-12 timer etter snøfall, men dette vil selvsagt kunne ta noe lengre tid om det kommer veldig mye snø eller det snør over lengre tid, forklarer han.

Når det gjelder brøyting av buss, gang- og sykkelveie­r er utkallinge­n nå på snødybde på 3–6 centimeter. Det er veldig lik slik det har vaert til nå.

Det var n247 som først omtalte saken.

– LENGRE BRØYTERUTE­R

I tillegg forteller han at brøytingen også vil ta lenger tid i år.

– Det er fordi vi har laget lengre brøyterute­r, og derfor vil det også ta lenger tid å bli helt ferdig med brøytingen i boligveier, sier han.

Hittil har han ikke fått noen reaksjoner på dette.

– Nei, ikke ennå, men det har ikke snødd ennå heller. Men jeg tviler på at det kommer klager. Det viktigste for folk er at bussen kommer seg fram, og at det er mulig å sykle og gå på gangveien, sier han.

 ?? ARKIVFOTO: TORSTEIN ØEN ?? I Søgne ble brøyting av boligveier tidligere startet da snødybden var på 5–10 centimeter. Nå skal alle tre kommunene følge standarden til tidligere Kristiansa­nd kommune, hvor brøyting i boligområd­ene først starter når snødybden er 8-12 centimeter.
ARKIVFOTO: TORSTEIN ØEN I Søgne ble brøyting av boligveier tidligere startet da snødybden var på 5–10 centimeter. Nå skal alle tre kommunene følge standarden til tidligere Kristiansa­nd kommune, hvor brøyting i boligområd­ene først starter når snødybden er 8-12 centimeter.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway