Fædrelandsvennen

Ville fjerne kommunal partistøtt­e

En årlig kommunal partistøtt­e på 79.000 kroner skapte strid i Lindesnesk­ommunestyr­e. Flertallet endte med å oppretthol­de støtten.

- TEKST: JARLE R. MARTINSEN jarle.martinsen@fvn.no

– Dette er penger som gjerne går til pizza og brus. Det er mange andre formål vi heller bør bruke disse pengene til, sa Anju Manneråk (Frp) i debatten.

Hun foreslo sammen med MDG å fjerne støtten.

Det å gi kommunal partistøtt­e er ikke lovpålagt, men har vaert vanlig praksis i de tre kommunene som nå er slått sammen: Mandal, Lindesnes og Marnardal.

I Mandal ga kommunen et grunnsum på 1899 kroner per parti og så 1736 kroner per representa­nt. De to andre kommunene hadde samlet sett om lag samme praksis.

79.000 KRONER TIL SAMMEN

I dagens Lindesnes kommunesty­re er det åtte partier og 39 representa­nter. Gruppene varierer fra én til elleve representa­nter.

Rådmann Kyrre Jordbakke foreslo for politikern­e at hvert parti skal få 3000 kroner grunnstøtt­e og 1400 kroner per representa­nt de har. Dermed en samlet årlig utgift på 79.000 kroner.

DUGNADSÅND

Dette ville altså Frp og MDG fjerne helt. – Noe av det fineste jeg opplevde da jeg kom til Norge var dugnadsånd­en. Her har vi sjansen til å vise nettopp det, sa Manneråk.

Høyres Janne Fardal Kristoffer­sen var svaert uenig i dette.

– Forslaget fra Frp er vel populistis­k. Dette er småpenger som vi må ta oss råd til å bevilge. Det blir steingalt å fjerne denne støtten, sa hun.

BOLLER OG BRUS

Også Eva Hinlo (V) mente det blir feil å fjerne støtten.

– Det kan vaere noen av partiene bruker pengene på boller og brus, men vi bruker støtten til å jobbe med partipolit­ikk, sa hun.

Dermed ved

 ?? FOTO: JARLE R. MARTINSEN ?? Anju Manneråk (Frp) mente det ikke er riktig med en kommunal partistøtt­e i Lindesnes, men fikk ikke kommunesty­ret med på det.
FOTO: JARLE R. MARTINSEN Anju Manneråk (Frp) mente det ikke er riktig med en kommunal partistøtt­e i Lindesnes, men fikk ikke kommunesty­ret med på det.
 ?? FOTO: JARLE R. MARTINSEN ?? Rådmann Kyrre Jordbakke (t.h.), ordfører Even Tronstad Sagebakken og varaordfør­er Svein Jarle Haugland har betydelige utfordring­er.
FOTO: JARLE R. MARTINSEN Rådmann Kyrre Jordbakke (t.h.), ordfører Even Tronstad Sagebakken og varaordfør­er Svein Jarle Haugland har betydelige utfordring­er.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway