Fædrelandsvennen

– Vi gleder oss til å utvikle hotellet videre

Ann Torill Briksdal skal utvikle hotellet videre i samarbeid med Anders Holding AS.

- TEKST: ANETTE OS anette.os@fvn.no

– Dette er veldig spennende, og vi gleder oss til å utvikle hotellet videre i samarbeid med Anders Holding AS, sier Ann Torill Briksdal, som vil stå for driften av hotellet Hovden Resort.

Eierne av Hovden Alpinsente­r går inn på eiersiden i Hovden Resort. Overtakels­e av driften vil skje 15. desember.

Andersen Holding og Hovden Alpin Resort har denne uka undertegne­t en intensjons­avtale om å stifte ett felles selskap som skal eie og utvikle Hovden Resort, eller Hovdestøyl­en som var det opprinneli­g navnet.

– Nå skal vi bli kjent med hotellet, gjestene og de ansatte, sier Briksdal.

– TIL STORSTUE

– Vi ønsker å gjøre tidligere Hovdestøyl­en til den storstua som gjestene og ansatte fortjener. Den har perfekt beliggenhe­t hele året, med mange gode ansatte og faste gjester. Dette blir spennende, og vinn-vinn for alle parter, sier Briksdal.

Hun forteller at målsetning­en er å utvikle hotellet slik at det etter oppgraderi­nger vil framstå som om et moderne hotell tilpasset dagens standard og krav. Hotellet har i dag for få senger for å kunne ta større grupper. De planlegger å bygge 100 til 150 nye senger, samt tilhørende konferanse­muligheter for 300 mennesker.

– EKSTRAORDI­NAER SESONG

– I første omgang skal vi ta vare på gjestene våre og drive vinterseso­ngen så normalt som mulig. Dette er en ekstraordi­naer sesong, med tanke på korona, avbestilli­nger fra danske kunder og økning fra norske grupper. Endringer skjer raskt, og nye restriksjo­ner fra myndighete­ne kommer også raskt. Det blir krevende for hele bransjen, sier hun.

– Nye tider i reiselivet gjør at vi må tenke nytt for å få lønnsom drift, uttaler Håkon Andersen på Hovden Alpinsente­rs Facebooksi­de. Han er administre­rende direktør for de tre hotellene i Andersen-konsernet.

HÅPER PÅ LØNNSOMHET

– Vi håper og tror at kompaniska­pet med Hovden Alpin Resort vil gi stordrifts­fordeler som gir økt lønnsomhet for begge parter. Det er lettere å drive og følge opp hotellet for de som er tilstede på daglig basis, og som har en organisasj­on som jobber med Hovden på alle områder, skriver Andersen.

Ann Torill Briksdal er fra før daglig leder av Hovden Alpin AS, som er morselskap for Hovden Alpinsente­r, Hovden Alpin Servering og Hovden Aktiv. Roger Hagel Sørli er største eier i disse selskapene, og står også oppført som styreleder i Hovden Alpin Resort.

 ?? FOTO: ?? – Vi gleder oss til å utvikle hotellet videre i samarbeid med Anders Holding AS, sier Ann Torill Briksdal, som vil stå for driften av hotellet Hovden Resort. (T.v. Håkon Andersen).
FOTO: – Vi gleder oss til å utvikle hotellet videre i samarbeid med Anders Holding AS, sier Ann Torill Briksdal, som vil stå for driften av hotellet Hovden Resort. (T.v. Håkon Andersen).

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway