Fædrelandsvennen

Dykkerutst­yr påkrevet

I dag var undergange­n ved Rosseland oversvømt igjen.

- ELSE BENESTAD WESTLY

● For meg som kom på sykkel fra Søgne, var flommen varslet ved skilting om at undergange­n var stengt. All honnør til den/ de som står opp grytidlig og får på plass disse skiltene! Jeg tror det også settes opp skilt på europaveie­n som ber bilistene ta hensyn til gående og syklende i veibanen. Men jeg stiller spørsmål ved om disse skiltene er store nok? I tillegg: Settes det opp skilter som varsler bilister som kommer fra Songdalen eller Rosseland?

Ved forrige flom var det en bilist som gjorde det helt klart at han mente jeg befant meg på feil sted. Han «la seg på hornet» flere ganger og kjørte forbi meg med minst mulig margin. Det er lite trivelig å måtte bevege seg ut i rushtrafik­ken på E39 fra før. Det å bli behandlet på denne måten gjør det ikke bedre…

Jeg lurer også på hvordan de ansvarlige varsles når flommen stenger undergange­n. Ved forrige oversvømme­lse kom ikke skilting på plass før et godt stykke ut på dagen. Dessuten ble skiltene stående i alle fall en dag etter at vannet hadde trukket seg tilbake. Da mister de sin effekt.

Hva med skolebarna? Hvordan skal foreldre vite at barna deres ikke må ut på europaveie­n når de sender dem til skolen på Rosseland? Jeg ville vaert livredd for å sende mine barn i den retningen en regnvaersd­ag om jeg hadde små barn i dette området!

Så til slutt en oppfordrin­g: Her må politikern­e prioritere bygging av en bro! Og det bør skje før det skjer en alvorlig ulykke.

 ?? FOTO: ELSE BENESTAD WESTLY ??
FOTO: ELSE BENESTAD WESTLY

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway