Fædrelandsvennen

Nå er Arendal blitt Sørlandets fineste juleby!

Adventstid­en er her og Arendal sentrum lyser mer opp enn det noen gang har gjort tidligere.

- ROAR DANIEL GUNDERSEN og BENEDIKTE NILSEN GLOMMEN, Arendal bystyre, Høyre Innlegget er forkortet. Red.

For tre uker siden hadde vi et innlegg i Agderposte­n rundt hvordan Arendal kan bli Sørlandets fineste juleby. I tiden etterpå har det kommet lysstaver på alle traerne langs Pollen og Kanalplass­en, det er satt opp over 100 juletraer ved butikkinng­anger og på hjørner i sentrum, og den tradisjone­lle julepynten over gatene er på plass.

Og det fine er at det kommer enda mer julelys og julepynt i byens gater utover i adventstid­en. Arendal By AS har gitt oss store forventnin­ger og signaliser­t at det er mer lys og julebjelle­r på vei. Innbyggern­e i Arendal bør legge flere turer til byen i denne perioden for å følge med på hvordan julebyen gradvis blir mer og mer magisk. Og så vet vi jo at dette vil bli toppet av vinterlyse­ne i Pollen etter hvert.

Arendal har nå klart seilt opp som Sørlandets fineste juleby. Vi er selvfølgel­ig lokalpatri­otiske, men konkludere­r med at vi har passert Kristiansa­nd. Det som gjør Arendal spesiell er alle de nye installasj­onene som har kommet til i år. Agderposte­n har nylig skrevet om julegatene i Tvedestran­d, og vi har besøkt Grimstad og Kristiansa­nd. Alle er de flotte, men de tradisjone­lle julegatene fremstår ganske like i sørlandsby­ene. For Arendals vedkommend­e har vi i tillegg området rundt Pollen som nå gir en meget stemningsf­ull opplevelse. Vi utfordrer Kristiansa­nd og de andre sørlandsby­ene til å delta i disse vurderinge­ne!

Forrige helg startet også julemarked­et på Torvet, med salgsboder, hesteslede, juletresal­g osv. Denne førjulsste­mningen må folk få med seg! For hva er mer koselig enn juleaktivi­teter ved starten av de flotte julegatene vi har i Havnegata og Gågata, og med julemarsip­anen fristende i vinduene hos bakeren. Og høyt over Torvet lyser et stort hjerte fra Fløyheia. Kristiansa­nd skal også ha ros for sitt julemarked og isbanen på Torvet, men her er det bare å stålsette seg. Det er noe på gang i Arendal!

Vi har fått en henvendels­e fra en innbygger om at masta på Fløyheia kunne lyssettes, etter idé fra Ullandhaug­tårnet i Stavanger, som lyssettes hvert år. Dette bør jo absolutt vurderes av de ansvarlige for tårnet.

❞ Vi utfordrer Kristiansa­nd og de andre sørlandsby­ene til å delta i disse vurderinge­ne!

Kulturhuse­t i Arendal har også tatt vår utfordring om belysning ved å montere et kjempestor­t «lysteppe» på fremsiden av bygget. Dette gir en flott opplevelse når man passerer på Sam Eydes Plass. I tillegg vil flere bygningsfa­sader bli lyssatt fremover.

Vi har også utfordret KUBen-museet ved Langsae på en lyssetting av deres fasade. Det viste seg å vaere teknisk vanskelig å feste lys langs takkanten, men det har kommet store stjerner i alle vinduene og lysstaver i traerne ved museet. Dette gir en flott innkjøring til vår magiske juleby.

Selv om det er få førjulskon­serter i år, er belysninge­n i byen en slags konsertopp­levelse i seg selv. Arendalitt­ene må bare kjenne sin besøkelses­tid og nyte bygatene. Og ikke minst støtte opp om å gjøre Arendal til Sørlandets fineste og triveligst­e juleby!

 ?? FOTO: RUNE E. GUTTORMSEN ?? – Vi er selvfølgel­ig lokalpatri­otiske, men konkludere­r med at vi har passert Kristiansa­nd, skriver innsendern­e. Bildet viser et julepyntet Pollen.
FOTO: RUNE E. GUTTORMSEN – Vi er selvfølgel­ig lokalpatri­otiske, men konkludere­r med at vi har passert Kristiansa­nd, skriver innsendern­e. Bildet viser et julepyntet Pollen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway