Fædrelandsvennen

– Det var klønete

Om fordeling av billetter og viktighete­n av støtte fra tribunen.

- CHRISTOPHE­R MACCONNACH­ER, daglig leder i Start

● Etter den spennende kampen mot Bodø/glimt snakket jeg med det sportslige apparatet og vi diskuterte hva vi kunne gjøre for å skape bedre stemning på den siste kampen mot Brann. Med 600 publikumme­re, som er spredt over hele stadion, er det ikke lett. Jeg snakket også med leder av Tigerberge­t om hva vi kunne gjøre.

Helt siden korona-protokolle­n ble innført har vi vaert ekstremt strenge på fordeling av billetter. Sesongkort­holdere privat og bedrift har fått stort sett alle plasser. Det har vaert trekning blant sesongkort­holdere hver kamp. Tidligere i høst besluttet vi å prioritere «singing section» på de resterende kampene, først og fremst fordi spillere og trenere uttrykte klart at det betydde mye for dem å ha dem der.

Vi ga samtidig rabatt på 90 prosent på sesongkort 2021 for alle andre, ettersom vi kun kunne love dem to kamper denne sesongen.

Etter at vi fikk lov å slippe inn 600 tilskuere tillot vi oss for første gang å sette av noen billetter til familien til spillere, og andre ansatte. Frem til da hadde ikke noen av dem fått anledning til å ha med foreldre, koner, barn eller kjaerester på kamp.

Vi utvidet også kvotene til både private sesongkort­holdere og bedrift kraftig, slik at mange fikk komme inn på flere enn de to kampene vi hadde garantert.

Noen kamper har vi hatt forfall i siste liten fra bedriftsfe­ltet, slik at det kort tid før kamp har stått ledige seter. De har vi fordelt ut til private sesongkort­holdere så langt det har vaert mulig, men når forfallene har kommet tett på kampstart så har det hendt at seter har stått tomme.

Mitt initiativ onsdag kveld var med tanke på å fylle opp noen av disse setene. Spillere og trenere var tydelig på at vi trengte trykk på siste hjemmekamp, en kamp som virkelig kan vaere avgjørende. Kampen mot Glimt fortjente egentlig 6000 tilskuere og skikkelig trykk, men det var ikke mulig. Så hva kunne vi gjøre? Vi ble enige om å prøve å sørge for at flest mulig av de vi ga billetter til var ivrige supportere.

Jeg har spilt futsal med en gjeng der flere er ivrige Start-patrioter som har gått på kamper i mange år. Men de hadde ikke sesongkort da corona inntraff og alt ble snudd på hodet. Min tanke var at noen av disse helt sikkert ville vaere veldig gira på å komme på kamp og heie alt de orket. Den enkleste måten å nå ut til dem på var i denne lukkede Facebookgr­uppa. Så bestemte jeg meg selv for at jeg også skulle stå med supportern­e våre og bidra så godt jeg kunne fra tribunen. Det var aldri snakk om å ta billetter fra kvoten vi fordeler til våre sesongkort­holdere, men å hjelpe med å fylle opp av de plassene klubben fordeler og evt resterende plasser fra bedriftskv­oten med noen jeg visste ville bidra til å skape liv. Intensjone­n var god, men måten jeg gikk frem på var utrolig klønete. Da blodet bruste etter den dramatiske kampen mot Glimt var dømmekraft­en tydeligvis ikke den beste.

Her er det bare å legge seg flat og beklage!

Til slutt vil jeg si at målet fortsatt er å skape så god stemning som mulig på siste hjemmekamp mot Brann! De som fikk se kampen mot Glimt så et lag som virkelig kjempet og blødde for drakta. Vår fysiske trener fikk nesten sjokk da han så tallene på hvor mye enkelte av spillerne hadde løpt i løpet kampen.

En førsteelle­ver med seks sørlending­er klarte nesten å påføre suverene Bodø/glimt sitt andre tap for sesongen. Vi trenger samme innsats både på banen og tribunen i siste hjemmekamp.

Sammen med våre gode supportere, som jeg jevnlig har god dialog med, så skal vi prøve å skape best mulig ramme, innenfor de strenge restriksjo­nene vi har.

Jeg oppfordrer alle som kommer på kamp til å legge den sørlandske beskjedenh­eten igjen utenfor, og finne frem litt galskap. Jeg lover at jeg skal gjøre mitt! Heia Start!

 ?? FOTO: JACOB BUCHARD ??
FOTO: JACOB BUCHARD

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway