Fædrelandsvennen

– Kampen er sesongavgj­ørende for begge lag

I flere uker skal det ha hengt noe i Mjøndalen-garderoben for å minne dem på kampen mot Start. – Sesongavgj­ørende for begge, sier Christian Gauseth om kampen.

- TEKST: STEFFEN STENERSEN steffen.stenersen@fvn.no

– Vi står med halvannet bein i 1. divisjon, mens Start ligger på sikker plass. De er sikkert veldig fornøyd med ett poeng.

Det er dommen fra Mjøndalent­rener Vegard Hansen foran skjebnekam­pen søndag.

Da kommer Start på besøk til en batalje mange har spådd som helt avgjørende i bunnstride­n. Mjøndalen har 20 poeng på direkte nedrykk. Start har 26 på sikker plass. Vinner Start er de sikret minst kvalikplas­s denne sesongen.

I Mjøndalen har man lenge hatt fokus på Start-kampen. Allerede for to uker siden kunne Mjøndalen-spillerne Christian Gauseth og Markus Nakkim fortelle at man lenge hadde sett mot møtet med Start.

– Den psykologis­ke krigføring­en er i gang allerede. Vi tenker på den kampen der hele tida. Vi gleder oss forferdeli­g og skal faen meg smekke dem! sa Gauseth i podkasten Spillerråd­et.

– Det står en, jeg vet ikke om vi skal røpe det, plakat i garderoben.

Så vi tenker mye på Start vi, sa lagkamerat Markus Nakkim, og antydet at man i garderoben hadde hengt opp noe for å minne laget på den viktige kampen.

Når Faedreland­svennen snakker med Gauseth før søndagens kamp, så toner han ned hvor spesifikt den plakaten handlet om Start.

– Vi hadde et oppgjør i sommer, hvor vi var veldig enig om at vi ikke var fornøyd med det vi holdt på med. Så det handlet mer om arbeidsopp­gaver, sier Gauseth.

OVERRASKET OVER START

Trener Vegard Hansen sier den plakaten ikke henger der lenger.

– Ja, den tror jeg kanskje er tatt ned. Det så ut som det skulle bli oss eller Start. Så har ikke Godset vunnet på lenge og havnet ordentlig nede i det. Men på seinsommer­en så det ut somdet var Start vi måtte havne foran. Vi så på programmet til Start og så på de som naturlige konkurrent­er. Så har Start overrasket i noen kamper og fått et veldig løft.

– Er du overrasket over at Start har snudd trenden slik de har gjort?

– Jeg ble overrasket over at de slo Odd. Jeg ble overrasket mot Glimt også. De har vaert spillemess­ig gode lenge, men kanskje litt overrasket ja. De har hatt sin porsjon tur også, som for eksempel straffen mot Sarpsborg, sier Hansen, og påpeker samtidig at Start fikk en noe billig straffe mot seg i forrige runde.

Gauseth kaller oppgjøret et monster av en kamp.

– Det er sesongavgj­ørende for begge. Tre poeng til Start så skal Strømsgods­et jobbe hardt for å ta dem igjen. Tre poeng til oss så er det game on på alle mulige måter.

❞ Det er sesongavgj­ørende for begge. Tre poeng til Start så skal Strømsgods­et jobbe hardt for å ta dem igjen. Tre poeng til oss så er det game on på alle mulige måter. Det kommer til å bli et nervedrama. CHRISTIAN GAUSETH

Det kommer til å bli et nervedrama, sier Gauseth.

– HØRES UT SOM FEIL FOKUS

I Start ler man litt av garderobep­åfunnet til Mjøndalen.

– Da synes jeg det høres ut som de har hatt litt feil fokus i noen uker. Det synes jeg er veldig rart. Men det er jo en viktig kamp for begge lag, smiler Start-spiller Kasper Skaanes.

Han går etter alt å dømme inn på laget for å erstatte suspendert­e Mohamed El Makrini. Etter en god opplevelse hjemme mot Bodø/ Glimt, forventer løpsmaskin­en seg en helt annerledes kamp.

– Helt annerledes. Det blir trøkk, dueller og prøve å ødelegge rytmen i spillet fra første sekund. Vi må brette opp ermene og ta den delen av kampen for å komme hjem med poeng, sier Skaanes.

– Det er de som har kniven på strupen. Vi må ikke vinne, selv om vi ønsker å komme oss unna kvalikplas­sen.

– Så presset er på dem?

– Ja, uten tvil. Vi har gode minner fra sist vi møtte dem. Da hadde vi full kontroll, sier bergensere­n.

Start brukte mye tid på trening fredag til å terpe dødballer, som pleier å vaere viktig mot et lag som Mjøndalen. Nå ser laget fram mot en kamp med mye nerve.

– Vi synes presset rundt kampen bare er artig. Vi har spilt viktige kamper. Vi kan dra litt erfaring fra Lillestrøm-kampen. Vi føler vi er veldig klare for dette. Det er en spesiell kamp, men en artig utfordring, sier Hardarson.

 ?? FOTO: TROND REIDAR TEIGEN / NTB ?? Start-spillerne kommer fra flere gode opplevelse­r den siste tiden. Søndag venter Mjøndalen.
FOTO: TROND REIDAR TEIGEN / NTB Start-spillerne kommer fra flere gode opplevelse­r den siste tiden. Søndag venter Mjøndalen.
 ?? FOTO: SVEIN OVE EKORNESVÅG ?? Mjøndalen-spiller Christian Gauseth tror søndagens kamp kan bli sesongavgj­ørende for begge lag.
FOTO: SVEIN OVE EKORNESVÅG Mjøndalen-spiller Christian Gauseth tror søndagens kamp kan bli sesongavgj­ørende for begge lag.
 ?? FOTO: TOR ERIK SCHRØDER / NTB ?? Vegard Hansen er litt overrasket over Starts gode form den siste tiden.
FOTO: TOR ERIK SCHRØDER / NTB Vegard Hansen er litt overrasket over Starts gode form den siste tiden.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway