Fædrelandsvennen

– Det handler om fair play

Start mener de andre lagene i bunnstride­n vil ha fordel av å spille sin nest siste kamp etter Starts, og har sendt forslag til NFF om endring. NFFS svar er nei.

- STEFFEN STENERSEN

– Vi har sendt et ønske om endring i kampoppset­tet til NFF, og kommet med et alternativ­t oppsett som vi mener er mer i henhold til fair play.

Det sier Starts daglige leder Christophe­r Macconnach­er til Faedreland­svennen.

På grunn av koronapand­emien har det å sette opp Eliteserie­n blitt en vanskelig øvelse. Smittetilf­eller i ulike klubber har før til flere endringer, og siste serierunde er nå satt til 22. desember.

Da spiller alle lagene samtidig. I en vanlig sesong ville også den nest siste serierunde­n bli spilt samtidig, men slik oppsettet er satt opp nå spiller Start sin nest siste seriekamp onsdag 9. desember.

– KAN SPILLE PÅ RESULTAT

Starts to konkurrent­er i nedrykksst­riden spiller sine nest siste kamper henholdsvi­s 10. og 19. desember, og vil ha Starts resultat klart før de spiller.

– Det handler ikke bare om oss, men alle andre som er i den situasjone­n. De har muligheten til å spille på vårt resultat og vet hvordan tabellen ser ut når vi kommer dit. Ønsket er å spille så likt som overhodet mulig, sier Macconnach­er.

Starts forslag har vaert å flytte den nest siste runden fram til 19. desember.

– Dere mener det er en fordel å spille på resultat?

– Det er ofte det. Vi forstår at det er vanskelig, men akkurat denne mener vi hadde vaert mer optimal å spille 19. desember. Det handler om like konkurrans­evilkår og fair play, sier Starts daglige leder.

– INGEN GRUNN TIL Å ENDRE

Da Faedreland­svennen snakket med Macconnach­er fredag morgen, sa han at det ikke har kommet svar fra Norges Fotballfor­bund.

Like etter snakket vi med leder for konkurrans­eavdelinge­n i forbundet, Nils Fisketjønn. Han sier NFF sendte svar tirsdag. Macconnach­er sier det var svar på et annet forslag, og at svaret på det nye forslaget kom fredag formiddag.

– Vi har hatt møte i spilleplan­utvalget, som består av Norsk Toppfotbal­l, NFF, Fotball Media og Discovery. Innspillet fra Start ble behandlet, men vi ser ingen grunn til å endre planen nå, sier Fisketjønn.

– Start mener det handler om fair play?

– Vi har hatt en undersøkel­se ute blant toppklubbe­ne, hvor klubbene var veldig omforent om å bli ferdig før nyttår. Så skal vi ha tre dagers hviletid mellom kampene, to dagers trening etter karantene, og at siste serierunde spilles samtidig. Dette har vi hørt klubbene på, sier Fisketjønn.

– Kunne man flyttet kampene den 9. desember til 19.?

– Det vil bety flytting av mange kamper. Da utsetter vi avviklinge­n og øker risikoen med ikke å bli ferdig før jul, slik klubbene var samstemte om at de ønsket. Vi har lyttet til klubbene, sier NFFS mann.

Samtidig sier Fisketjønn at man har stor forståelse for at klubber spiller inn ønsker om justeringe­r i spilleplan­en.

 ?? FOTO: TOR ERIK SCHRØDER / NTB ?? Start fikk med seg poeng mot Glimt onsdag, og har tre kamper igjen av Eliteserie­n 2020.
FOTO: TOR ERIK SCHRØDER / NTB Start fikk med seg poeng mot Glimt onsdag, og har tre kamper igjen av Eliteserie­n 2020.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway