Fædrelandsvennen

Stiller to krav for å forlenge

På få måneder har Gunnar Pettersen gjort KRS til en het opprykkska­ndidat. Men det er slett ikke sikkert han er trener neste sesong.

- TEKST: ÅGE HARALD DRANGSHOLT aage.h.drangsholt@fvn.no

– Jeg synes gutta har fått til mye på kort tid, selv om vi ikke har stilt skadefrie i noen av kampene. Det bor mye i laget. Vi får vente litt og se, og til slutt er det klubben som bestemmer. Men hvis jeg skal fortsette er det under forutsetni­ng av at det blir opprykk. Jeg tar ikke ett år til i 1. divisjon, konstatere­r Gunnar Pettersen – og peker med det på ett av de to kravene som må ligge i bunn dersom han skal vaere aktuell for å fortsette.

På under et halvt år som trener har Gunnar Pettersen bidratt til at Kristiansa­nd Topphåndba­ll (KRS) topper tabellen (á poeng med Nøtterøy, som har spilt en kamp mer), og skapt troverdigh­et rundt klubbens langsiktig­e målsetting om å bli et topp fem-lag i Norge innen 2023.

ÅPEN FOR Å FORLENGE

Men Pettersen signerte kun et ettårskont­rakt, og om den forlenges eller ikke er foreløpig helt i det blå.

– Hvis vi ikke rykker opp så blir det med dette året. Da er dette det siste jeg gjør som trener. Hvis vi skulle gå opp så har vi ikke snakket så mye om det, det har jeg heller ikke gjort med samboeren min. Men hvis KRS ønsker meg så er jeg ikke fremmed for det, sier 65-åringen som tidligere var landslagst­rener i to perioder over til sammen 12 år.

Han var også Vipers-trener i to sesonger, og akkurat som den gang er han fortsatt bosatt i Sandefjord og pendler til Kristiansa­nd.

– Det går helt fint for meg. Jeg gjør ingenting av å kjøre bil, sier Pettersen – som deltar på alle fellestren­ingene i uka bortsett fra én.

– UAKTUELT Å FLYTTE

Men for KRS er det ikke uproblemat­isk å ha en trener som er bosatt 20 mil fra Kristiansa­nd.

– Hovedønske­t vårt er å ha en trener som er bosatt i Kristiansa­nd. Det har gått greit når Gunnar har pendlet til nå, men det optimale er å ha en trener som er mer tilgjengel­ig på dagtid og som kan jobbe mot sponsormar­kedet, sier styreleder Knut Stormyr.

Men akkurat det ønsket vil Pettersen uansett ikke innfri.

– Det er uaktuelt for meg å flytte, sier han.

HAR ANDRE NAVN PÅ BLOKKA

Knut Stormyr legger like fullt ikke skjul på at de er veldig godt fornøyd med jobben Pettersen har gjort.

– Gunnar er en fagmann med lang erfaring og som er taktisk klok. Dessuten er han bra på treningsfe­ltet. I tillegg utfyller han og Kjetil (Tveit, assistentt­rener, red.anm.) hverandre veldig bra. Vi er godt fornøyd. Men så kjører han Sørlandske hovedvei (E 18) opp og ned. Det er ikke optimalt for oss, selv om vi visste om det, sier Stormyr.

Han forteller at de har «luftet» muligheten for å forlenge med Pettersen, men «ikke gått veldig i detaljer på det».

– Han er et aktuelt navn, men vi sonderer muligheten­e i markedet, og har et par andre navn på blokka. Men Gunnar er også en vi absolutt kan ønske å ha med videre, understrek­er Stormyr.

– Når må det vaere klart hvem som skal trene KRS neste sesong?

– Vi må ha som målsetting å ha det på plass i løpet av januar eller februar, sier Stormyr.

SPILLER TOPPKAMP SØNDAG

Lørdag klokka 16 leder Pettersen KRS i toppkamp mot Follo, som ligger ett poeng bak.

– Det er ikke overrasken­de at de kjemper i toppen. Follo var laget «alle» tippet skulle rykke opp, sier Pettersen.

KRS tapte åpningskam­pen borte mot Follo 28–33, men har deretter bare tapt én kamp og vunnet ni. Søndag kan de skaffe seg ei lita luke i toppen.

– Utfallet av Follo-kampen legger litt av premissene for det som skal skje videre. Vi kan få ei luke på tre poeng på Follo, og to poeng på Nøtterøy som vi har igjen på hjemmebane. Men taper vi er det Follo som er tilbake i førersetet, påpeker Pettersen.

Kampen kan du se direkte på fvn.no fra lørdag klokka 16.

 ?? FOTO: MAY ELIN AUNLI, ØIF ARENDAL. ?? Gunnar Pettersen har hatt suksess med Kristiansa­nd Topphåndba­ll til nå i sesongen.
FOTO: MAY ELIN AUNLI, ØIF ARENDAL. Gunnar Pettersen har hatt suksess med Kristiansa­nd Topphåndba­ll til nå i sesongen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway