Fædrelandsvennen

Derfor bytter hun klubb

Mens Vipers øker satsingen ytterliger­e for å vinne Champions League, går Emilie Hegh Arntzen til en klubb med et frynsete rykte. I dette intervjuet forklarer hun hvorfor.

- TEKST: ÅGE HARALD DRANGSHOLT aage.h.drangsholt@fvn.no

Vipers-spiller Emilie Hegh Arntzen bytter klubb. Til Faedreland­svennen forklarer hun hvorfor.

– Selvfølgel­ig er det skummelt å dra fra noe som er så bra og trygt, sier Emilie Hegh Arntzen.

Vi treffer henne på trening i Aquarama onsdag formiddag. Det er mange uker siden Faedreland­svennen skrev at bakspiller­en – med snart fire års fartstid i den rosa drakta - hadde benyttet seg av klausulen, og sagt opp kontrakten ett år før den løp ut.

FRISTET AV UTLANDET

Det ble tidlig klart at hun var i samtaler med Bucuresti, og i forrige uke kom bekreftels­en på at hun var klar for den rumenske storklubbe­n. Nå forklarer hun hvorfor hun ikke lenger vil spille i Vipers.

– Dette handler ikke om at jeg har ikke har trivdes. Men jeg er nysgjerrig på å prøve noe nytt og utfordre meg selv. Jeg gleder meg til nye utfordring­er, nytt land og ny kultur. Jeg tror jeg kan vokse på det som spiller, sier 27-åringen.

Samtidig som hun forsvinner – i likhet med landslagsk­ollegene Malin Aune og Henny Reistad – virker stjernefak­toren på Vipers likevel å bli enda større neste sesong. Det sørger Isabelle Gulldén, Nerea Pena og Ana Debelic for – ved siden av at det også er annosert enda en klassespil­ler på venstre back. Likevel fristes den rutinerte bakspiller­en med 115 landskampe­r bort.

– Det handler mest om at jeg har lyst til å prøve meg i utlandet. Jeg er glad i det trygge, og glad i å vaere naer familien min. Men jeg tror jeg kan vokse som spiller og person ved å utfordre meg på den måten. Det betyr ikke at jeg reiser fra Vipers fordi det er dårlig. Men jeg gjør dette fordi det passer meg, understrek­er Skien-jenta, som får følge av Malin Aune til Bucuresti.

NYE TIDER I BUCURESTI

Klubben hun kommer til er en av de aller største i Europa – og verden – og vant blant annet Champions League i 2016. Samtidig har den også et frynsete rykte, og forbindes med både ekstremt hyppige trenerskif­ter og ustabil økonomi.

– Jeg tenker egentlig ikke så mye på det. Jeg tror på dem når de sier at de ikke har lyst til å vaere en klubb som blir oppfattet slik. Så har de nok en litt annerledes måte å gjøre ting på når resultaten­e ikke blir oppnådd. Det får jeg ikke gjort noe med, sier bakspiller­en, og legger til:

– Jeg tror ikke de har lyst til å vaere en klubb hvor spillere vegrer seg for å komme fordi de er usikre på om de får utbetalt lønna si. Jeg tror dem når de sier at de vil få orden på det.

Mens Faedreland­svennen intervjuer henne, passerer Ole Gustav Gjekstad.

– Nå kan jeg endelig få redusert arbeidsmen­gden min med 30 prosent, sier Vipers-treneren og slår Arntzen på skulderen mens hun ler høylytt tilbake.

GOD LAGÅND

Det er slett ikke bare enkelt å forlate klubben hun har blitt så glad i.

– Det har vaert utrolig kult å spille for Vipers. Noe av det jeg verdsetter aller høyest er at vi har vaert et skikkelig lag, og jeg føler alt vi har prestert har vi gjort sammen. Det kommer jeg til å savne.

– Du reiser fra et lag som ruster for å vinne Champions League?

– Jeg unner Vipers alt godt. Men jeg vet ikke om det skjer. De henter spillere som har gjort det bra i Europa, men de er avhengig av at de fungerer sammen med dem som er her nå. Jeg har tro på det. Men det blir spennende å se.

Gjekstad legger ikke skjul på at han mister en spiller som har vaert en «viktig brikke i flere sesonger».

– Det er kjedelig å miste henne. Men jeg tror vi har fått inn bra erstattere. Hun får sikkert et spennende eventyr i Bucuresti, sier Vipers-treneren.

 ??  ??
 ?? FOTO: KJARTAN BJELLAND ?? – Jeg føler meg veldig trygg på valget mitt. Så kan det likevel vaere at jeg har valgt feil. I så fall får jeg stå i det. Men jeg hadde lyst på nye utfordring­er, sier Emilie Hegh Arntzen, som skal spille for Bucuresti kommende sesong.
FOTO: KJARTAN BJELLAND – Jeg føler meg veldig trygg på valget mitt. Så kan det likevel vaere at jeg har valgt feil. I så fall får jeg stå i det. Men jeg hadde lyst på nye utfordring­er, sier Emilie Hegh Arntzen, som skal spille for Bucuresti kommende sesong.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway