Fædrelandsvennen

Milliardho­pp for Kristiansa­nd-gründer

Jens Glasø fra Vågsbygd har tatt sitt selskap Blockbonds på børs i Danmark, der det prises til 1,6 milliarder kroner.

- VEGARD DAMSGAARD

– Vi hadde en plan om å gå på børs innen 12 til 18 måneder, men som følge av at NP Investor dukket opp valgte vi å utnytte det gode markedet ved å fremskynde prosessen, sier Jens Glasø til Finansavis­en (krever innlogging).

Avisen melder tirsdag kveld at det er saerdeles «dejlig» å vaere norsk i Danmark for gründeren fra Andøya i Kristiansa­nd.

Tirsdag gjorde Blockbonds et såkalt omvendt oppkjøp av det danske, børsnotert­e selskapet NP

Investor. Aksjonaere­ne, med Glasø i spissen, blir sittende med 99,5 prosent av aksjene i et fusjonert selskap verdsatt til 1,5 milliarder kroner.

– Det er store synergier mellom disse to selskapene. Vi gjør på mange måter det samme som Vipps, men for utviklings­land, sier Glasø til avisen.

Kursen steg med børsmeldin­gen tirsdag og selskapet prises til drøyt 1,6 milliarder kroner. Kristiansa­nderens aksjepost på naer 30 prosent har dermed en verdi på 480 millioner, ifølge Finansavis­en.

Blockbonds’ forretning­sidé er å legge til rette for transaksjo­ner mellom enkeltpers­oner. Når en bank står tilknyttet systemet i det aktuelle, nasjonale markedet, trenger brukerne kun smarttelef­on og en egen konto via appen Spenn.

– NP Investor har en vekslingss­entral der vi kan åpne for en spennende bro mellom Europa og Afrika. Vi bringer frem verdien hos dem gjennom vår distribusj­on slik at afrikanere i Europa kan sende penger hjem billigere enn de gjør i dag, uttaler Jens Glasø til avisen.

Glasø er fra tidligere kjent for «kompislånf­oretaket» Trustbuddy, før det fra finansfore­taket Optimum. Trustbuddy var priset til over én milliard i Sverige, men gikk konkurs i 2015, et halvt år etter at Glasø hadde forlatt selskapet.

 ?? ARKIVFOTO: KJARTAN BJELLAND ?? Jens Glasø fotografer­t ved en tidligere anledning.
ARKIVFOTO: KJARTAN BJELLAND Jens Glasø fotografer­t ved en tidligere anledning.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway