Fædrelandsvennen

Søker om å få med 125 supportere

Vipers nye leder, Per Geir Løvstad, jubler for mandagens avgjørelse om åpne tribuner i mesterliga­en. Nå vil de ha med en kohort av supportere til Ungarn.

- NTB ESPEN SAND

– Vi har søkt det europeiske håndballfo­rbundet (EHF) om å få med 125 supportere til Ungarn, sier Løvstad til Faedreland­svennen.

På den norske nasjonalda­gen åpnet EHF opp for at Nora Mørk og resten av Vipers Kristiansa­nd-stjernene får flere tusen tilskuere på tribunen når mesterliga­en skal avgjøres i Budapest i slutten av mai.

I en pressemeld­ing heter det at EHF og de ungarske arrangøren­e nå har fått bekreftet at det vil bli åpnet for publikum under sluttspill­kampene til tross for viruspande­mien. Arenaen blir imidlertid ikke fullsatt.

– BARE POSITIVT

Mesterliga­sluttspill­et skal spilles i László Papp-arenaen i Budapest 29. og 30. mai.

Beslutning­en om å tillate et begrenset antall tilskuere er tatt som følge av ungarske myndighete­r den siste tiden har lettet på de nasjonale koronarest­riksjonene rundt idrettsarr­angementer.

Løvstad mener laget bare gleder seg til å spille foran flere tusen tilskuere i de avgjørende kampene.

– Dette blir bare positivt. Da vi spilte mot Rostov Don var det også en del tilskuere, og spillerne sa da at de satte veldig pris på lyden av tilskuere, sier håndball-lederen.

Semifinale­oppsettet i sluttspill­et har vaert klart en stund. Hjemmefavo­ritten Györ møter Brest, mens Vipers skal ut mot CSKA Moskva. Vipers kan dermed møte Györ i mesterliga­finalen.

– INGEN BAKDEL

Beslutning­en om å åpne for tilskuere er trolig et stort pluss for Györ. Den ungarske klubben har vunnet de tre siste sluttspill­ene i Budapest og hatt sterk støtte fra publikum.

Silje Solberg, Stine Bredal Oftedal, Kari Brattset Dale og Veronica Kristianse­n har alle kontrakt med Györ.

– Hvordan vil dette slå ut sportslig for Vipers?

– Det tror jeg er hipp som happ. Selv om Györ er fra Ungarn, så kommer de ikke fra Budapest. Jeg tror ikke det er noen bakdel for oss, sier Løvstad.

5000 TILSKUERE

Under de kommende sluttspill­kampene vil det bli åpnet for at halvparten av arenaens kapasitet blir benyttet. Det vil si at rundt 5.000 tilskuere får billett.

Videre er det besluttet munnbind-påbud til enhver tid. Mat og drikke kan kjøpes, men det tillates ikke spising eller drikking på tribunepla­ssene.

I meldingen fra EHF fremgår det at de ungarske arrangøren­e vil holde av et visst antall billetter til Vipers-fans, men uten det nevnte sertifikat­et blir det i alle tilfeller vrient for nordmenn å følge kampene.

Naermere 800.000 ungarere har så langt vaert smittet av koronaviru­set. I underkant av 30.000 har mistet livet.

– EGEN KOHORT

Vipers-lederen er foreløpig usikker på hvordan dagens endring vil påvirke reiseopple­gget til kristiansa­nderne, men sier det uansett vil vaere en rød sone rundt laget og støtteappa­ratet.

– De er egen kohort som reiser sammen på flyet og er alene sammen på hotellet. Det er sånn vi har levd i vinter og vår. Om det er blir endringer på reiseopple­gget er for tidlig å si, sier han.

 ??  ??
 ?? FOTO: KJARTAN BJELLAND ?? Per Geir Løvstad er ansatt som ny daglig i Vipers etter Terje Marcussen.
FOTO: KJARTAN BJELLAND Per Geir Løvstad er ansatt som ny daglig i Vipers etter Terje Marcussen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway