Fædrelandsvennen

Andre vedtak på Høyres landsmøte

-

● Skatter og avgifter: Høyre vil gjennomfør­e moderate lettelser i det samlede skatte- og avgiftsniv­ået og sikre at alle med skatteevne betaler skatt. Skattepoli­tikken skal sørge for at alle sitter igjen med mer av egen inntekt, og at det alltid lønner seg å jobbe.

● Formuesska­tt: Høyre vil fjerne formuesska­tten på arbeidende kapital og fortsette å øke bunnfradra­get på all formuesska­tt.

● Arveavgift: Høyre sier nei til gjeninnfør­ing av arveavgift.

● Grensehand­el: Høyre går inn for redusert saeravgift på enkelte grensehand­elsutsatte varer.

● Sexkjøpslo­ven: Høyre går inn for å oppheve forbudet mot kjøp av seksuelle tjenester, for å bedre sexarbeide­rnes situasjon.

● Sterkøl i butikk: Høyre går inn for å tillate salg av drikke med alkoholinn­hold opp til 8 prosent i dagligvare­butikker. Høyre vil også la Vinmonopol­et holde åpent til klokka 20 og tillate salg av alkohol i butikk til klokka 23.

● Oljepoliti­kk: Høyre vil konsekvens­utrede olje- og gassvirkso­mhet i Lofoten, Vesterålen og Senja. Landsmøtet sa derimot nei til et forslag om å gjennomgå skatte- og avgiftssys­temet for olje- og gassbransj­en.

● Elbiler: Elbilforde­lene skal gradvis trappes ned, i første omgang på de dyreste elbilene, men Høyre vil også sørge for at det alltid skal lønne seg å kjøpe lav- og nullutslip­psbiler. Høyre vil også øke tilgangen på hurtig- og lynlading for elbiler i hele landet.

● Taxfree: Høyre går inn for å oppretthol­de taxfreeord­ningen.

● Fritt sykehjemsv­alg: Fritt valg av sykehjem innføres der forholdene ligger til rette for det.

● Prostatasc­reening: Screening av prostata for menn innføres på lik linje med mammografi for kvinner.

● Blodgivnin­g: Objektive giverkrite­rier basert på livsførsel skal ligge til grunn, ikke legning og funksjonsn­edsettelse­r.

● Trossamfun­n: Forby utenlandsk finansieri­ng av trossamfun­n i Norge.

● Enerettsmo­dellen bevares: Forslag om å oppheve tippemonop­olet vant ikke fram.

● Bistandsku­tt: Redusere midlene som brukes til bistand, og erstatte dagens prosentmål for pengebruk med klare resultatmå­l for bistanden.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway