Fædrelandsvennen

» for nabohall

- TEKST: HENRIK IHME henrik.ihme@fvn.no

mene på anleggsomr­ådet tilhører forrige uke.

– Dette er gammelt nytt. Det var et møte mellom anleggsled­erne forrige fredag, og min anleggsled­er sier at utfordring­ene er håndtert. Deres entreprenø­r har full tilgang til sitt område, så jeg kan ikke forstå at dette kommer nå. Vi er bare glade på deres vegne at de setter opp sin hall, og vi prøver å gjøre ferdig vårt arbeid før de setter den opp, sier han.

– Det er et lite anleggsomr­åde, men jeg oppfatter at begge firmaene er innstilt på å ikke hindre hverandre i arbeidet.

– Burde dere ikke informert styret i turnklubbe­n?

– Jo, det kunne jeg sikkert. Jeg mener våre planer har vaert kjent for Vågsbygd Turn og for kommunen, svarer Blattmann, og forteller om flere tilfeller der planene deres har blitt presentert.

– De sier de får ekstrakost­nader med dette?

– Vi har ryddet veien for dem og avklart mellom anleggsarb­eiderne. Jeg vet ikke hvor de tallene kommer fra.

VIL TA OPP SAKEN

Trond Blattmann er også kjent som Ap-politiker, og sitter i by- og stedsutvik­lingsutval­get (bsu), som blant annet behandler byggesøkna­der.

Hans kollega der, Andreas R.K. Jakobsen (Frp), varsler at han vil ha en orienterin­g om saken.

– Jeg har fått en del henvendels­er om saken, og det ser opplagt rart ut. Frps gruppe krever at jeg tar dette opp, og at vi får en gjennomgan­g av sak og prosess i neste bsu-møte for å få kartlagt hva som har skjedd her.

– Hva ser rart ut?

– Jeg snakker ukentlig med frustrerte folk i Kristiansa­nd som forteller at saken deres har blitt behandlet i ukevis og at når svaret endelig kommer er dette negativt. Så det er klart at når det ser ut til å kun har gått noen dager med saksbehand­ling, og det kommer et positivt svar på en søndag, så er det rart. Da er det betimelig å stille spørsmål ved prosessen.

 ?? FOTO: JACOB J. BUCHARD ?? Leif Arne Ingebretse­n (midten) er nestleder i Vågsbygd Turn. Her fotografer­t med Pål Christense­n og Thomas Gjerustad i 2019.
FOTO: JACOB J. BUCHARD Leif Arne Ingebretse­n (midten) er nestleder i Vågsbygd Turn. Her fotografer­t med Pål Christense­n og Thomas Gjerustad i 2019.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway