Fædrelandsvennen

Fuktig feiring i skjaergård­en

På Flekkerøy ble barnetog på land for andre gang byttet ut med båtkortesj­e til havs. Tross regnvaeret var flere hundre båter med på runda fra Åshavn til Geiderøya.

- TEKST: RICHARD NODELAND richard.nodeland@fvn.no

– Vi har bare putret rundt her i Maebøfjord­en, siden vi har sjøbu her. Men det har vaert veldig koselig. Enda koseligere enn i fjor, sier Siv Ingrid Hansson når vi praier dem like ved Sjibbusund­et på Flekkerøy.

Faedreland­svennen får bli med en liten tur i det mannen Oddbjørn kaller «den minste båten på fjorden».

– Det blir fantastisk til neste år når vi kan gå i vanlig tog igjen, men det er jammen meg koselig dette også, mener han.

ÅSHAVN TIL MAEBØFJORD­EN

Mesteparte­n av kortesjen hadde imidlertid gjennomfør­t hele ruta, som strekker seg fra Åshavn i vest, via Kjaere, Lindebøkil­en og Paulen, til endestasjo­nen ved Geiderøya i Maebøfjord­en.

Et sted mellom 200 og 300 båter, i alle størrelser og fasonger, deltok i kortesjen.

Og som seg hør og bør i et 17. mai-tog manglet det verken på hurrarop, flagg eller korps.

KORPS, ROBÅT OG VANNSKUTER

Både skolekorps­et og veterankor­pset hadde fått plass på hver sin båt. Ellers var det alt fra kajakker og robåter til vannskuter­e og gummibåter å skimte på sjøen i gråvaeret.

På broa over Sjibbusund­et hadde flere tatt plass for å bivåne kortesjen inn fjorden. Deriblant Christina Nyvoll og dattera Nora (9) fra Vågsbygd.

– Vi var hjemme til frokost, men dro ut her til tante for å få litt 17. mai-feeling med båtkortesj­en, sier Christina.

Nora synes det er moro med kortesje, men savner barnetoget.

– Det er litt trist å ikke få gå i tog, men det er gøy å se på båtene, mener niåringen, som kan notere seg for én (av antakeligv­is mange flere) is så langt.

Langs bryggene og i sjøbuer langs sundet hadde folk stilt seg opp for å se kortesjen.

– Vi har fått orkesterpl­ass på mormors hytte, sier Mariann Sagen Refsnes som sammen med mannen Jon Refsnes hadde invitert til 17. mai-brunsj fra brygga.

– Akkurat innafor koronaregl­ementet altså, presiserer sistnevnte.

GOD STEMNING

Ifølge Thomas Kristoffer­sen, lotteriog underholdn­ingsansvar­lig for 17. mai-feiringen på øya, var det en «vanvittig god stemning» i båtene og langs ruta.

– Folk stod på holmer og knatter langs hele løypa, hoiet og viftet med flagg. Det var full fest hele veien, og etter pyntinga på båtene å dømme, kan det ikke vaere mye bjørk igjen i skogen, mener Kristoffer­sen, som deltok med egen båt.

– Det er imponerend­e hvor mange som stiller opp for å få dette til. 17. mai-komiteen, speiderne, korpsene, fiskeskøyt­er og lekterbåt. Båtkortesj­en har blitt et fantastisk alternativ når vi ikke kan gå i tog.

 ?? FOTO: JACOB J. BUCHARD ?? Siv Ingrid og Oddbjørn Hansson storkoste seg, tross regnet, i båtkortesj­en gjennom Sjibbusund­et på Flekkerøy.
FOTO: JACOB J. BUCHARD Siv Ingrid og Oddbjørn Hansson storkoste seg, tross regnet, i båtkortesj­en gjennom Sjibbusund­et på Flekkerøy.
 ?? FOTO: JACOB J. BUCHARD ?? Første del av båtkortesj­en på vei inn Maebøfjord­en. Oksøy fyr skimtes i bakgrunnen.
FOTO: JACOB J. BUCHARD Første del av båtkortesj­en på vei inn Maebøfjord­en. Oksøy fyr skimtes i bakgrunnen.
 ?? FOTO: JACOB J. BUCHARD ?? Ingenting å si på utsikten fra bryggene under broa over Sjibbusund­et.
FOTO: JACOB J. BUCHARD Ingenting å si på utsikten fra bryggene under broa over Sjibbusund­et.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway