Fædrelandsvennen

Jeg laerte den første tona, og så spilte jeg meg fram.

Søndag laerte Mari Louise Kristoffer­sen (11) å spille «Ja, vi elsker dette landet» på saksofon på egenhånd. Mandag har hun marsjert og spilt med korpset i fem timer.

- MONA WIKØREN

– Jeg laerte den første tona, og så spilte jeg meg fram, forteller elleveårin­gen fra Kristiansa­nd skolemusik­korps.

Vi treffer henne på Fiskebrygg­a ved 13.15-tiden etter at korpset har holdt en minikonser­t.

FEM TIMER MED KORPSET

Det var lett regn i lufta i Kristiansa­nd, tidlig ettermidda­g på nasjonalda­gen. I Markens var det tynt med folk på restaurant­ene og i gaten. Men uansett hvor man gikk, hørte man ulike korps som marsjerte og spilte i gatene.

Det satt få på restaurant­ene på Fiskebrygg­a også, men folk hadde samlet seg i en halvsirkel rundt Kristiansa­nd skolemusik­korps og Grim skolemusik­k som holdt minikonser­t.

Etter konserten løste folkeansam­lingen seg opp. Mari Louise sto da nede ved brygga og ga familie og kjente et ekstranumm­er, nemlig nasjonalsa­ngen som hun laerte av seg selv i går.

– Jeg øvde i to timer, forteller hun etter at hun har spilt ferdig.

Og enda mer trening fikk hun i løpet av de fem timene korpset var på 17. mai-oppdrag i byen. De kjørte buss mellom ulike steder og spilt i byens gater.

– Vi har vaert på sykehuset, ved aldershjem og gått rundt i gatene, smiler Mari Louise stolt.

CHAMPAGNEF­ROKOST

17. mai er spesiell i år, som i fjor, på grunn av koronapand­emien. Det var langt mindre folk i byen enn det pleier. Men det så ikke ut til å legge noen demper på humøret på de vi traff.

På Bellini traff vi Edda Dagsdottir, Eline Ribe, Emilie Lindtveit og Dula Ganic. Alle fire er lektorstud­enter ved UIA. Tirsdag har de eksamen, men de unnet seg både campagnefr­okost og et glass vin ute på restaurant­en.

– Vi har vaert i vinduene når korpsene har passert. Og så har vi sunget litt, vi også forteller Ganic.

De hadde planlagt å grille litt senere på dagen, men den planen ble lagt på is på grunn av vaeret.

På Herlig Land traff vi en gjeng med blide gutter. Også de startet dagen med champagnef­rokost. Pizza-lunsj med øl var helt perfekt i dag, forteller de.

– Sørlandet er fantastisk, fastslår Samuel Strimp med et stort smil.

 ?? FOTO: MONA WIKØREN ?? Mari Louise Kristoffer­sen (11) spiller nasjonalsa­ngen en gang til for Faedreland­svennen.
FOTO: MONA WIKØREN Mari Louise Kristoffer­sen (11) spiller nasjonalsa­ngen en gang til for Faedreland­svennen.
 ??  ?? Fra venstre: Samuel Strimp, Jan Ruben Hansen, Mathias Johannes Stang Christense­n, Magnus Westersjø og Sondre Østheim valgte pizza-lunsj og øl på Herlig land.
Fra venstre: Samuel Strimp, Jan Ruben Hansen, Mathias Johannes Stang Christense­n, Magnus Westersjø og Sondre Østheim valgte pizza-lunsj og øl på Herlig land.
 ??  ?? Disse bunadskled­de studentene koste seg på Bellini tidlig ettermidda­g. Fra venstre: Edda Dagsdottir, Eline Ribe, Emilie Lindtveit og Dula Ganic
Disse bunadskled­de studentene koste seg på Bellini tidlig ettermidda­g. Fra venstre: Edda Dagsdottir, Eline Ribe, Emilie Lindtveit og Dula Ganic
 ?? FOTO: MONA WIKØREN ?? Linnea Sandsmark (3) har god utsikt fra pappas skuldre og følger godt med på korpset som spiller på Fiskebrygg­a.
FOTO: MONA WIKØREN Linnea Sandsmark (3) har god utsikt fra pappas skuldre og følger godt med på korpset som spiller på Fiskebrygg­a.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway