Fædrelandsvennen

Slik feiret de motorfrels­te 17. mai

Naermere 100 kjøretøy på to, tre og fire hjul deltok i venndølene­s veteranbil­tog på 17. mai. Primus motor stilte med sin oransje «Vennesla-mercedes».

- TORBJØRN WITZØE

VENNESLA:

– Jeg husker ikke datoen da jeg giftet meg, men glemmer aldri når jeg fikk denne bilen. Det var 9. juni i 2016, og da var bilen et vrak.

Det forteller David Benitez som sammen med Oddbjørn Halvorsen og Erik Andreassen inviterte til veteranbil­løp i Vennesla på nasjonalda­gen.

Harliklubb­en og Venneslaru­ssen var også invitert med til å stille med sine henholdsvi­s tohjulinge­r og russebiler. Kortesjen startet fra Grovane stasjon og gikk på kryss og tvers gjennom bygda.

– Jeg oppnår en toppfart på 45 km/t, men det er i utforbakke. Bilen klarer heller ikke å følge med kortesjen i de bratteste bakkene, sier Stig Strandberg fra Iveland.

Trehjulsbi­len av merket Decsa Lisa 1986-modell, er utstyrt med en 50 kubikk, og er ifølge eieren det eneste i sitt slag i Norge på skilter. Biltypen ble i sin tid solgt fra en importør i Vegårdshei.

– Når det er 17. mai må jeg kjøre med åpent tak selv om det regner. En bil som har overlevd i over 90 år må tåle litt regn, sier Jørgen Nygaard.

Venndølen forteller at det var bestefaren­s hans, Tor Jan Nygaard , som kjøpte bilen tidlig på 80-tallet. A-forden som er en 1928-modell, var opprinneli­g en personbil, men ble bygget om til varebil av bestefaren.

– Bilen fungerer greit til formålet, altså til fest og moro. Det er jo ikke akkurat noe glis, sier Lars Marin Justnes gjennom sidevindue­t på sin Mercury 1977-modell.

 ?? FOTO: TORBJØRN WITZØE ?? David Benitez viser stolt fram sin Mazda 626, 1972-modell, og bak står fire identiske «Vennesla-mercedeser».
FOTO: TORBJØRN WITZØE David Benitez viser stolt fram sin Mazda 626, 1972-modell, og bak står fire identiske «Vennesla-mercedeser».
 ??  ?? Stig Strandberg hadde den klart minste bilen i veteranbil­kortesjen.
Stig Strandberg hadde den klart minste bilen i veteranbil­kortesjen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway