Fædrelandsvennen

Russepresi­denten: – Jeg synes vi har vaert flinke!

Russepresi­dent Andrea Lunde Bergman skrøt av russen i sin tale 17. mai. – Vi har kommet med så utrolig mange kreative løsninger!

- TEKST: EVA MYKLEBUST eva.myklebust@fvn.no

– I en tid med mye ensomhet, har vi blitt bedt om å holde avstand. En god og varm klem har blitt byttet ut med en upersonlig og kald albue, sa Andrea Lunde Bergman i sin tale 17. mai.

Hun er russepresi­dent ved KKG, og brukte anledninge­n til å skryte av russen.

– Jeg synes vi har vaert flinke! – Vi har kommet med så utrolig mange kreative løsninger!

SOLGTE LUFTVAFLER

Hun viste blant annet til russen som fant alternativ­e måter å samle inn penger til krafttak mot kreft. Det ble solgt luftvafler og luftkaffe. Det ble arrangert bilrebus og flaskeinns­amling.

Andrea Lunde Bergman trakk også opp de store linjene. Til en verdensomf­attende pandemi der millioner av mennesker er hardt rammet. Da er det ekstra godt å bo Norge.

– VI HAR MISTET EN DEL

Til Faedreland­svennen sier Bergman at hun synes russen har vaert veldig optimistis­ke.

– Vi har fokusert veldig mye på hva vi kan gjøre i stedenfor det vi har mista. Vi har jo mistet en del. Det er ikke til å legge skjul på. Men bare det at vi har fått vaere sammen er noe vi setter veldig stor pris på. Jeg tror nok mange har fått det litt friere enn de hadde trodd. Det tror jeg mange setter pris på.

– Hvordan har de siste dagene vaert?

– Det har vaert veldig gøy. Nå har vi vaert ute flere dager på rad. Vi begynner å bli litt slitne, men det har vaert kjempegøy.

HYGGELIG POLITI

– I natt måtte politiet løse opp flere større samlinger med russ. Hva tenker du om det?

– Politiet jeg har truffet på treff har bare vaert hyggelige. Jeg har ikke inntrykk av at de vil straffe oss. Mer at de bare vil passe på. Også har det vaert en del naboklager og jeg skjønner at vi må ta hensyn til naboer. Da er det ikke rart at politiet kommer for å avslutte slik at de får sove.

– Du har en del medruss i karantene. Hvordan har de det?

– Jeg har ei i gruppa mi i karantene. Det er veldig kjipt for dem. Det er kjipt å sitte hjemme når alle vennene dine er ute. Jeg har skikkelig omtanke for dem. Jeg kan ikke forestille meg hvordan det er å sitte hele 17. mai helga i karantene.

– Hvordan skal de siste timene feires?

– Nå skal vi ta det med ro og kanskje kjøpe en is og slappe litt av og så skal vi ut igjen i kveld!

 ?? FOTO: EVA MYKLEBUST ?? Andrea Lunde Bergman er russepresi­dent ved KKG. I sin tale skrøt hun av russen.
FOTO: EVA MYKLEBUST Andrea Lunde Bergman er russepresi­dent ved KKG. I sin tale skrøt hun av russen.
 ?? FOTO: EVA MYKLEBUST ?? – Jeg tror nok mange har fått det litt friere enn de hadde trodd. Det tror jeg mange setter pris på, sier Andrea Lunde Bergman.
FOTO: EVA MYKLEBUST – Jeg tror nok mange har fått det litt friere enn de hadde trodd. Det tror jeg mange setter pris på, sier Andrea Lunde Bergman.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway