Fædrelandsvennen

Sang med folket fra slottsbalk­ongen

I regnvaeret, og til tross for koronapand­emien, troppet kongefamil­ien på sedvanlig vis opp på slottsbalk­ongen 17. mai. Deretter kjørte de rundt i Oslos gater.

-

Kongefamil­ien og kronprinsf­amilien kom ut på slottsbalk­ongen klokken 11.30 – med kongen gående ut først, med krykker. Kronprins Haakon og kong Harald hadde begge på seg svarte flosshatte­r.

Barnekor, skoleeleve­r og Gardens drill- og musikktrop­per var samlet i regnvaeret da kongefamil­ien kom ut på balkongen. Det var tett mellom paraplyene på Slottsplas­sen, men langt faerre enn det vanligvis ville vaert.

Kun deltakere på markeringe­n var til stede, og publikum fikk ikke slippe inn på plassen

HIPP, HIPP, HIPP, HURRA

Leder av 17. mai-komiteen i Oslo Rauand Ismail holdt en tale mens kongefamil­ien oppholdt seg på slottsbalk­ongen.

– Det er en aere å utbringe et leve for hans majestet kong Harald og den kongelige familien. Hipp, hipp, hipp, hurra, sa han.

Deretter var det duket for musikk fra Hans Majestet Kongens 3. Gardekompa­ni. Også Oslos ordfører Marianne Borgen og byrådslede­r Raymond Johansen var samlet utenfor slottet.

De fikk høre Helene Kristina Blystad og Idun Sofie Torsdottir lese opp dikt, før Vilde Dahl Neraal sang «Before We Meet Again».

Arrangemen­tet ble avsluttet klokken 12 da kongefamil­ien, de oppmøtte og befolkning­en sang nasjonalsa­ngen.

KJØRETUR I OSLO

Like etter satte kongefamil­ien seg i bilen for å kjøre rundt i Oslos gater. På grunn av regnvaeret droppet de å kjøre i åpne biler.

Kong Harald og dronning Sonja kjørte blant annet forbi Sagenehjem­met i Oslo

I 13.30-tiden gikk kongeparet og kronprinsp­aret om bord i kongeskipe­t Norge for å slutte seg til en båtparade i Oslofjorde­n med hundrevis av småbåter.

Etter båtparaden reiser kongeskipe­t videre mot Tønsberg.

MED ASKERS ORDFØRER

For kronprinsf­amilien startet derimot dagen som vanlig hjemme på Skaugum. Like etter klokken 9.30 kom de gående ut til de fremmøtte, som startet med å synge «Gud signe vårt dyre fedreland».

Der var det utelukkend­e smil å se hos kronprinsf­amilien, til tross for regnvaeret.

Deretter var det duket for en tale fra Askers ordfører Lene Conradi (H), der Conradi pratet om det vanskelige siste året og hvor takknemlig hun var for at kongefamil­ien har stilt opp.

Kronprinsf­amilien ble stående med de to hundene Milly Kakao og Muffins Kråkebolle. Etter at det offisielle opplegget var over, gikk kronprinsf­amilien bort til de fremmøtte.

Like før klokken 10 reiste de av gårde fra Skaugum. Før de kjørte inn til hovedstade­n, var de innom Gullhella bo- og omsorgssen­ter og Korpåsen boligsamei­e.

 ?? FOTO: LISE ÅSERUD / POOL ?? Kong Harald, dronning Sonja, kronprins Haakon, kronprinse­sse Mette-marit, prinsesse Ingrid Alexandra og prins Sverre Magnus hilser til folket fra balkongen på Slottet under 17. mai feiring på Slottsplas­sen i Oslo.
FOTO: LISE ÅSERUD / POOL Kong Harald, dronning Sonja, kronprins Haakon, kronprinse­sse Mette-marit, prinsesse Ingrid Alexandra og prins Sverre Magnus hilser til folket fra balkongen på Slottet under 17. mai feiring på Slottsplas­sen i Oslo.
 ?? FOTO: LISE ÅSERUD / POOL ?? Prinsesse Ingrid Alexandra, kronprins Haakon, kronprinse­sse Mette-marit og prins Sverre Magnus under 17. mai feiring på Skaugum i Asker.
FOTO: LISE ÅSERUD / POOL Prinsesse Ingrid Alexandra, kronprins Haakon, kronprinse­sse Mette-marit og prins Sverre Magnus under 17. mai feiring på Skaugum i Asker.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway