Fædrelandsvennen

Forts. fra forrige side

- SALLY VENNESLAND, Agder Seniorhøyr­e

den prisen man har fått ved salg av egen bolig. Eldre opplever å måtte ta opp til dels store lån for å kunne kjøpe en bolig tilpasset sine nye behov. Vi utfordrer kommunene til å ta en større rolle på dette området – bygge hyggelige leilighete­r der eldre mennesker ønsker å bo, skape arenaer for fellesskap – et avishjørne, en kaffekrok hvor det er hyggelig å sette seg ned og møte noen å prate med. Frivillige organisasj­oner som Sanitetsfo­reningen har vaert flinke til slikt. Hva kan det offentlige laere av dette arbeidet? Vi utfordrer til et samarbeid som vil komme flere til nytte.

I hver kommune finnes det et Eldreråd. De fungerer noe ulikt og har et bredt mandat. Derfor fokuseres det på ulike oppgaver i samfunnsma­skineriet. Vi utfordrer eldreråden­e til å ta en aktiv rolle når det gjelder å løfte tiltak som bekjemper ensomhet blant den eldre generasjon. Vi oppfordrer til mer samarbeid mellom offentlig og frivillig virksomhet. Vi kjenner til at i enkelte kommuner blir eldre tatt kontakt med for å høre hvordan det går. Det har blitt godt mottatt. Vi kjenner til at det noen steder er etablert tiltak som senior-veivisere – et tiltak som letter arbeidet med å orientere seg i en stadig mer komplisert hverdag.

I snitt vil vi leve som pensjonist­er i rundt 30 år. Det er mange år der vi kan bidra til god samfunnsut­vikling og deltakelse. Da er det viktig at det etableres arenaer der vi kan kople sammen alle gode ressurser som vil komme til nytte for oss alle.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway