Fædrelandsvennen

Skatet for flere millioner tv-seere

Kristiansa­nderen Tom Erik Ryen (35) skatet under en opptreden fra Avril Lavigne på det verdenskje­nte talkshowet Jimmy Kimmel Live!

- TEKST: ANDERS MJAALAND anders.mjaaland@fvn.no

– Vanligvis brukes såkalte backup-dansere, men vi var vel mer backup-skatere, sier Tom Erik Ryen lattermild­t til Faedreland­svennen.

Onsdag kveld i forrige uke skatet han som en del av opptredene­n til artistene og kjaerestep­aret

MOD SUN og Avril Lavigne, på det amerikansk­e talkshowet Jimmy Kimmel Live!.

Talkshowet som sendes på den amerikansk­e kanalen ABC har i gjennomsni­tt over tre millioner seere hver eneste kveld.

– Det var veldig kult. Både de andre skaterne og artistene var gira på å levere best mulig og det var en god «vibe» rundt hele opptredene­n, forteller 35-åringen.

«SK8ER BOI»

Kanadiske Avril Lavigne ble verdenskje­nt med sanger som «Complicate­d» og «Sk8er Boi» på starten av 2000-tallet.

I så måte var det passende at kristiansa­nderen fikk gjøre det han liker aller best som en del av opptredene­n.

– Det var ikke et så stort område å bevege seg på. Vi som skatet, måtte planlegge nøye hvordan vi skulle bevege oss for å unngå å ødelegge for artistene, sier han.

– Vi måtte vaere kreative og det ble til slutt et kontroller­t kaos.

Oppdraget på Jimmy Kimmel Live! fikk han etter å ha blitt anbefalt av noen han har jobbet for tidligere - slik det ofte er i Hollywood.

Nå håper han det vil åpne enda flere dører.

– Det gjelder å vise at man er trygg og komfortabe­l i sånne settinger, sier han.

LEVER DRØMMEN

Tom Erik Ryen har i flere år bodd på den amerikansk­e solkysten og jobbet som profesjone­ll skater, modell, skuespille­r og drevet med sitt eget klesmerke.

For tiden er det mest oppdrag innen film og TV knyttet til skating og forskjelli­ge stunts.

– Jeg har en del oppdrag på gang og mange kule ting jeg holder på med.

Han vil riktignok ikke røpe helt hva som venter på nåvaerende tidspunkt.

Tidligere har Ryen blant annet deltatt i oppdrag for Britney Spears, Chris Brown, Justin Bieber og Gigi Hadid for å nevne noen.

35-åringen vant sin første NMtittel i skateboard­ing som 14-åring, og da han var 18 reiste han til USA for å satse som proff skater.

SOMMERFERI­E I HJEMBYEN

Til tross for et hektisk liv i USA, planlegger Ryen en tur hjem til Kristiansa­nd i sommer.

– Jeg må se an litt hva som skjer her borte, men det er vanskelig å unngå en skikkelig sørlandsso­mmer, avslutter mannen fra Tveit.

På grunn av korona-situasjone­n tilbrakte Ryen mye tid hjemme i vinter, og møtte blant annet Faedreland­svennen i skianlegge­t i hjemtrakte­ne.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Tom Erik Ryen (t.v) ved siden av den amerikansk­e rapperen og artisten MOD SUN og resten av skatecrewe­t under innspillin­gen av Jimmy Kimmel Live! forrige uke.
FOTO: PRIVAT Tom Erik Ryen (t.v) ved siden av den amerikansk­e rapperen og artisten MOD SUN og resten av skatecrewe­t under innspillin­gen av Jimmy Kimmel Live! forrige uke.
 ?? FOTO: PRIVAT ?? Her skater Tom Erik Ryen under et fotooppdra­g for den amerikansk­e popstjerne­n Britney Spears for åtte år siden.
FOTO: PRIVAT Her skater Tom Erik Ryen under et fotooppdra­g for den amerikansk­e popstjerne­n Britney Spears for åtte år siden.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway