Fædrelandsvennen

Mener laget slurvet i finalen

- HENRIK GILL

– Det høres ut som en dårlig unnskyldni­ng, sier Viperstren­er Ole Gustav Gjekstad.

– Det var viktig å ta Nm-gull. Vi vinner jo klart og tydelig, men jeg synes vi burde scoret ti mål til. Vi slurver offensivt, og sliter med pasningssp­illet.

Det sier Ole Gustav Gjekstad, som snakker med Faedreland­svennen etter Nmgullet er sikret.

Vipers fant til slutt med hele 13 mål, etter en maktdemons­trasjon i andre omgang. Vipers ledet 10–8 til pause, men slet hele kampen med å få pasningssp­illet til å sitte.

Forklaring­en er todelt, ifølge Gjekstad. I tillegg til at spillerne muligens ble litt nervøse fordi det var Nm-finale, var det en annen bisarr faktor som gikk utover angrepsspi­llet.

– BALLEN BEVEGER SEG SKJEVT

– Vi spilte med en helt annerledes ball. Det er ikke den vi bruker til vanlig, den ble kun brukt til Nmfinalen. Den er betydelig dårligere, sier Gjekstad.

Vipers bruker vanligvis en håndball av merket Select. Men i kveldens finale spilte Vipers og Sola med en grå Hummel-ball.

Vipers har også trent med den nye ballen i forkant av finalen, hvor både spillere og trenerappa­ratet har reagert på kvaliteten til ballen, ifølge Gjekstad.

– Vi har slitt på trening også. Det høres ut som en dårlig unnskyldni­ng, men den oppfører seg rart, sier Gjekstad.

Da Faedreland­svennen ber treneren forklare hvordan ballen oppfører seg annerledes enn deres vanlige håndball, svarer treneren.

– Den er ujevn i tyngden, som gjør at ballen beveger seg skjevt. Det er nok noe av grunnen til at vi slurvet i pasningene i dag. Det gjør det også vanskelige­re for målvaktene.

Han vil likevel ikke bruke dette som en unnskyldni­ng for slurvete angrepsspi­ll.

– Både meg og spillerne er disipliner­te, og vi skal ikke bruke det som en forklaring. Vi krever likevel en god prestasjon, sier Gjekstad.

 ?? FOTO: CARINA JOHANSEN ?? Gjekstad mener ballen hadde mye av skylden for at Vipers ikke klarte å vinne med større margin.
FOTO: CARINA JOHANSEN Gjekstad mener ballen hadde mye av skylden for at Vipers ikke klarte å vinne med større margin.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway