Fædrelandsvennen

Han er Starts nye kaptein

Kristoffer Tønnessen fikk se at Start snudde til seier i hans første kamp som kaptein.

- TEKST: STEFFEN STENERSEN steffen.stenersen@fvn.no

– Det er veldig gøy. Det er en ganske stor aere å vaere kaptein for en så stor klubb for Start, så jeg setter veldig pris på den tilliten og skal gripe den med begge hender.

Det sier Kristoffer Tønnessen til Faedreland­svennen etter å ha ledet laget til 2–1-seier i serieåpnin­gen mot Sandnes Ulf lørdag kveld.

Det ble ikke pent på noen måte, men Start klarte å snu kampen etter en svak første omgang.

I ledelsen sto en helt ny kaptein. 24 år gamle Tønnessen har tatt over kapteinsro­llen fra Martin Ramsland som hadde den i fjor.

– HÅPER Å VOKSE PÅ DET

– Jeg tror jeg skal prøve å vaere meg selv og løse den på min måte.

Jeg er kanskje ikke den som skriker høyest utenfor banen, men utpå matta prater jeg mer enn jeg gjør til vanlig. Jeg håper også at det kan utvikle meg som spiller. At jeg kan vokse på det, sier Tønnessen.

– Kristoffer har vokst gjennom de årene han har vaert med oss. Både som spiller og leder. Han har vist at han har lederegens­kaper som vi ønsker å dyrke, sier Joey Hardarson.

– Hva er grunnen til at Martin ikke er kaptein?

– Litt av grunnen er å gi Martin mulighet til å jobbe med seg selv. Det har han gjort på en fantastisk fin måte. Han har kommet ekstremt godt tilbake igjen. Vi ønsker å få opp flere typer som tar ansvar. Martin er en kaptein ute på banen selv om han ikke har bindet rundt armen, sier Starts trener.

Ramsland selv sier Tønnessen er et godt valg.

– Det er bare hyggelig det. Kris er en ledertype i gruppa, både på og utenfor banen. Så at han har fått kapteinsbi­ndet er nok bare

❞ Kristoffer har vokst gjennom de årene han har vaert med oss. Både som spiller og leder. Han har vist at han har lederegens­kaper som vi ønsker å dyrke. JOEY HARDARSON

naturlig, sier Ramsland.

Starts nye kaptein fikk oppleve en svaert svak første omgang der lite stemte for de gule.

– Vi spilte med litt høye skuldre. Stresset ballen litt fort fram. Vi kunne sikkert tatt ti-femten vendinger på deres banehalvde­l. Da hadde de løpt seg hjel og vi hadde brutt dem ned. Men vi mister ballen på vei fram og de kontrer på oss og de får det som de vil. Vi får det ikke helt til, rett og slett.

– VISER MORAL

I pausen gjorde man endringer og spilte rett og slett litt enklere.

– Vi blir med på deres spill. Vi gjør det enkelt. Har tre bak når vi er på deres banehalvde­l. Spiller litt lengre. Vi vant alle førsteball­ene og kom inn bak dem etter at vi slo langt. Da skapte vi sjanser, sier Tønnessen.

– Det viser moral. Det er ikke tvil om det. Det må vi ta med oss videre, legger han til.

Det samme sier Start-trener Hardarson.

– Det viktigste er at det ble tre poeng. Hvordan det så ut kommer i andre rekke. Jeg er godt fornøyd med hvordan vi løfter oss og kommer oss inn i kampen igjen. Vi viser moral, sier islendinge­n.

– Hva sier du i pausen?

– Det virker som vi er preget og nervøse. Det påvirker alt vi gjør. Det var ingen hårføner, men alle var enig om at det var langt unna hvordan vi ønsker å fremstå. Små justeringe­r på noen ting, sier Hardarson.

Neste kamp kommer allerede onsdag. Da venter Jerv hjemme på Sparebanke­n Sør Arena.

Jervs kamp lørdag mot KFUM Oslo endte 1-1 (0-1).

 ?? FOTO: FREDRIK REFVEM ?? Kristoffer Tønnessen spilte med kapteinsbi­ndet rundt armen.
FOTO: FREDRIK REFVEM Kristoffer Tønnessen spilte med kapteinsbi­ndet rundt armen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway