Fædrelandsvennen

Grepet som snudde kampen

-

● Hva gikk galt i første omgang? Det aller meste. Start ble overkjørt av et tent hjemmelag gjennom store deler av omgangen. De var ukonsentre­rte med ball, hadde lite bevegelse, vant ingen dueller og var på etterskudd i alle spillets faser. Da hjalp det ikke at Vegard Bergan foraerte Sandnes Ulf 1-0 scoringen med en fryktelig feilpasnin­g.

● Nå kommer noen punkter som forklarer hvordan Start gikk fra å bli fullstendi­g overkjørt til å dominere den andre omgangen

● Start hadde skapt en sjanse, men ut av ingenting får de en gavepakke ved en unødvendig hands fra Fredrik Pålerud. Eman Markovic, som hadde vaert helt anonym frem til dette, satte straffen sikkert i mål, og Start gikk til pause med et meget heldig 1-1 resultat

BYTTENE

● Peter Reinhardse­n kom inn til pause og var omtrent feilfri i den omgangen han spilte. Vant sine dueller, og spilte med en enorm ro. Peter var en av de viktigste bidragsyte­rne til at Start snudde kampen.

● Henrik Robstad kom inn etter 69 minutter og hadde nesten en umiddelbar innvirknin­g på kampen. Han gikk på et fint løp i bakrom, rundet keeper og satte ballen i mål med høyrefoten. Var også viktig i sluttminut­tene med sin kynisme hvor han drar ned tempoet i kampen.

DE LANGE OPPSPILLEN­E

● Start fikk ikke spillet til å fungere i det hele tatt før hvilen. De var omstendeli­ge og upresise. Da måtte det et annet trekk til. Jeg er vanligvis ikke en fan av at lag slår langt, men dette var en helt bevisst plan. Tønnessen slo langt på duell mot Schulze. Rundt han hadde de flyttet både Ramsland, Pedersen og Reinhardse­n. El Makrini fanget opp de ballene Schulze ikke vant. Dette trekket klarte ikke Sandnes å håndtere i det hele tatt, og det var et trekk som var helt avgjørende for at Start bikket kampen i sin retning i andre omgang,

● De kritiske spørsmålen­e må uansett stilles til Hardarson, for det blir for enkelt å basere vinneropps­kriften på lange baller mot Schulze.

KYNISMEN

● Etter Start tok ledelsen var de veldig smarte og gode. Anført av en meget opplagt Markovic var Start flinke til å dra ned tempoet, skaffe frispark og kunne til og med scoret et tredje mål. Ulf hadde knapt en sjanse etter at Start gikk opp i ledelsen. I denne perioden var stopperpar­et også veldig solide. Joackim Jørgensen hadde flere blokkering­er, og Vegard Bergan hevet seg.

● Spørsmålet til kampen mot Jerv onsdag er hvordan Hardarson kan klarer å få spillerne til å levere fra første minutt, for det er ikke hver gang man slipper unna med kun et baklengsmå­l etter en slik første omgang.

❞ Spørsmålet til kampen mot Jerv onsdag er hvordan Hardarson kan klarer å få spillerne til å levere fra første minutt.