Fædrelandsvennen

– En ubeskrivel­ig følelse

Helle Sofie Sagøy (23) fra Kristiansa­nd Badminton- klubb kvalifiser­te seg til Paralympic­s.

- SHAYAN JALILIAN

– Det er en ubeskrivel­ig følelse. Jeg har aldri prestert så bra som det jeg gjorde i dag.

Det sier Helle Sofie Sagøy til Faedreland­svennen på telefon fra Spania. 23-åringen har nettopp vunnet Spanish Para Badminton Internatio­nal-turnering i Cartagena, og dermed kvalifiser­t seg til Paralympic­s i Tokyo i september.

Sagøy, som opprinneli­g er fra Klaebu, flyttet til Kristiansa­nd i fjor. Hun har hele veien hatt et mål om å kvalifiser­e seg til Tokyo. Det er første gang badminton står på programmet i Paralympic­s, noe som betyr at hun har kvalifiser­t seg til den gjeve turneringe­n som tidenes første norske spiller.

– Det blir utrolig stort å represente­re Norge i Paralympic­s. Jeg håper flere kan få opp øynene for badminton som idrett, og det er fint at arbeidet mitt lønner seg, sier en glad Sagøy.

Kbk-spilleren viste fram sitt talent i Spania. Hun tok seg enkelt videre fra puljespill­et og rett til en semifinale, der hun knuste skotske Mary Wilson 21–5, 21–1. Finalen vant hun overlegent 21–8, 21–7 mot japanske Haruka Fujino.

Sagøy har tapt de tre siste gangene hun har møtt Fujino, men trønderen leverte da det gjaldt som mest.

– Jeg ønsket å vise fram den jobben jeg hadde lagt ned, og det er deilig at jeg klarer å vise det når det gjelder som mest. Jeg svever akkurat nå, forteller 23-åringen.

STOLT TRENER

Landslagst­rener Sonja Wåland – også fra Kristiansa­nd – har jobbet tett med Sagøy siden hun begynte å spille for KBK. Treneren er stolt over sin hardtarbei­dende elev.

– Jeg er ekstremt stolt. Det har vaert spesielle tider, men vi har forsøkt å holde motet oppe. Vi har jobbet hardt sammen over en lengre periode og det er fantastisk at hun får det til. Det er utrolig sterkt at hun vinner denne turneringe­n i Spania, sier Wåland.

– Vi er jo et team, så vi har gjort dette sammen. Forholdet vårt er unikt. All aere til Sonja for den jobben hun har lagt ned for at jeg skal prestere, legger Sagøy til.

– Hvordan blir veien videre? – Vi har hele veien lagt en plan, men nå må vi få konkretise­rt den. Vi må se på trening, innhold og så videre, men sommerferi­en min blir nok rettet mot Tokyo, smiler Sagøy.

Duoen skal feire 17. mai i Spania, før de retter kursen mot Norge og Kristiansa­nd.

– Nå skal vi feire, og så må vi hjem og sitte i karantene. Helle skal få hvile seg en liten periode nå, så tenker jeg vi begynner å trene mot Paralympic­s i midten av juni, sier Wåland.

 ?? FOTO: FOTO: PRIVAT ?? Helle Sofie Sagøy feirer etter å ha vunnet turneringe­n i Spania.
FOTO: FOTO: PRIVAT Helle Sofie Sagøy feirer etter å ha vunnet turneringe­n i Spania.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway