Fædrelandsvennen

Mister gullmuligh­et

Syklisten Søren Waerenskjo­ld (21) kom én dag for sent hjem fra ritt i Tsjekkia. Dermed mister han en gyllen mulighet for å ta Nmgull på hjemmebane søndag.

- TEKST: HENRIK GILL henrik.gill@fvn.no

Søren Waerenskjo­ld mister muligheten til å ta Nm-gull på hjemmebane på grunn av karantene.

MANDAL/KRISTIANSA­ND

– Det er jo veldig synd, sier Søren Waerenskjo­ld til Faedreland­svennen.

Det 21 år gamle stortalent­et fra Mandal skal sykle NM på hjemmebane neste uke. Waerenskjo­ld skal delta på tempoetapp­en i Evje torsdag 17. juni og fellesstar­ten for elite søndag 20. juni.

Men egentlig planla Waerenskjo­ld å kjøre NMS første etappe, nemlig søndagens U23-fellesstar­t i Vennesla.

De planene må sørlending­en skrinlegge.

ÉN DAG FOR SEN

– Det går ikke med tanke på karantener­eglene. Jeg kom én dag til kort. Jeg hadde rukket det om jeg kom hjem til Norge én dag tidligere, sier Uno-x-rytteren, som kom hjem til Norge på mandag.

21-åringen har vaert i Tsjekkia og syklet Nations Cup-rittet Course de la Paix, bedre kjent som Fredsritte­t.

Ifølge reglene må Waerenskjo­ld tilbringe syv døgn i hjemmekara­ntene. Dermed mister han muligheten for å konkurrere på søndagens Nm-etappe.

– Noen dager før jeg skulle reise ned til Tsjekkia fant jeg ut av at jeg ikke kunne rekke begge deler. Jeg synes ikke det var superlett å bestemme seg for hva jeg skulle velge. Men man får mer ut av et etapperitt enn et endagsritt, sier Waerenskjo­ld.

– KJIPT

Waerenskjo­ld hadde vaert blant de store favoritten­e til å ta gull på søndagens U23-fellesstar­t.

– Ja, jeg hadde jo vaert blant favoritten­e til å vinne gull. Så det er kjipt. Men jeg får heller prøve å fokusere på tempoen og fellesstar­ten jeg skal kjøre neste uke, sier han.

FORSKJELLS­BEHANDLING

Daglig leder i Uno-x, Jens Haugland, mener det gjøres en forskjells­behandling i toppidrett­en.

Herrelands­laget i fotball var som kjent på landslagss­amling i Spania forrige uke, men fikk karanteneu­nntak slik at eliteserie­spillere ble klare for spill denne helgen.

Det samme gjaldt ikke for Waerenskjo­ld, som altså må tilbringe tiden fram til mandag i karantene.

– Søren kan ikke stille til start på søndag, mens en fotballspi­ller får lov til å spille kamp på søndag. Begge har represente­rt Norge i utlandet. Jeg forundrer meg over at vi har en kulturmini­ster som forskjells­behandler toppidrett­en i Norge, sier Haugland til Faedreland­svennen.

Han har vaert skarp i kritikken rettet mot kultur- og likestilli­ngsministe­r Abid Raja.

Vipers, herrelands­laget i ishockey og Uno-x er blant de som har kritisert manglende karanteneu­nntak etter fotballand­slaget fikk det.

Selv har Raja og kulturdepa­rtementet vaert klokkeklar­e de siste ukene på at det ikke gis flere unntak utover det herrelands­laget i fotball fikk.

– Det å ikke gi flere unntak nå, er ikke idrettspol­itisk begrunnet, eller at noen idretter er bedre enn andre! Det er begrunnet i koronasitu­asjon, og er regjeringe­n helhetlige samlede beslutning om å ikke myke opp mer før om 3 uker i trinn 3, skrev kulturmini­steren på Twitter i starten av måneden.

– Det er veldig kjedelig for Søren, men vi følger selvfølgel­ig regelverke­t, sier Uno-x-sjef Haugland.

Waerenskjo­ld skjønner heller ikke hvorfor han ikke fikk unntak.

– Det er jo litt spesielt siden jeg har represente­rt Norge i Nations Cup. Jeg hadde forstått at fotballen fikk unntak om det var kamper inn mot et mesterskap, men det var treningska­mper. Det er jo latterlig, sier Waerenskjo­ld.

GÅR FOR NY MEDALJE

Nå ønsker mandalitte­n å fokusere på neste ukes Nm-etapper. Han gir seg selv best medaljemul­igheter på den individuel­le tempoetapp­en torsdag 17. juni.

– Jeg har mål om å ta medalje på tempoen. Der kan jeg kjempe helt i toppen på en god dag. Så blir det også veldig kult å sykle fellesstar­ten, sier Waerenskjo­ld, som tok bronse på Nm-tempoen i fjor.

Tempoetapp­en har start og målgang i Evje sentrum.

Waerenskjo­ld kommer også til NM i god form. I forrige uke vant mandalitte­n prologen i Tsjekkia, der han slo andreplass­en med seks sekunder.

– Det gikk overrasken­de bra. Det var en god oppladning til tempoetapp­en neste uke. Formen er bra, og jeg håper på en god opplevelse under NM på hjemmebane, sier 21-åringen.

Waerenskjo­ld er blant de 15 Unox-rytterne som laget sender til NM på Sørlandet. Sjefen gir mandalitte­n gode vinnersjan­ser på hjemmebane.

– Søren har veldig gode sjanser. Han har vist et internasjo­nalt snitt, og har gode muligheter i Nm-uka, sier Haugland.

 ??  ??
 ?? FOTO: MARIO STIEHL ?? Søren Waerenskjo­ld er fornøyd med samarbeide­t mellom ham og Kristoffer Halvorsen.
FOTO: MARIO STIEHL Søren Waerenskjo­ld er fornøyd med samarbeide­t mellom ham og Kristoffer Halvorsen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway