Fædrelandsvennen

Har kjøpt Tollboden

- TEKST: ESPEN SAND espen.sand@fvn.no

Familiene Mosvold, Hennig-olsen og Reme har store planer for den aerverdige Tollboden.

Familiene Mosvold, Reme og Hennig-olsen har kjøpt Tollboden i Vestre Strandgate. Nå ønsker de å satse på et restaurant­konsept for store og små.

– Vi ønsker å skape et matkonsept som skal henvende seg mot familier, sier Kurt Mosvold til F a ed re landsvenne­n.

Fredag ettermidda­g sendte Mosvold sammen med Paal Hennig-olsen og Roald Reme ut en pressemeld­ing om oppkjøp av Tollboden i Vestre Strandgate 21.

I meldingen kommer det fram at familiene har et ønske om å tilføre byen noe nytt og spennende innen mat, drikke og underholdn­ing, og som skal «begeistre matglade sørlending­er og tilreisend­e».

NYE PLANER TIL HØSTEN

Konkret hva bygget skal inneholde er ennå ikke klart, men at Hennig-olsen skal stå for iskremen anser de nye eierne som en selvfølge.

«Planen er å ha et konsept klart i løpet av høsten», står det i pressemeld­ingen.

I slutten av mars ble Tollboden lagt ut på markedet for 40 millioner kroner. Naeringsme­gler hos Sørmeglere­n, John Christian Webb, var da spent på interessen rundt det nesten 200 år gamle bygget.

– Både megler og eier er veldig spente på mottakelse­n i ei spesiell tid, sa han til F a ed re landsvenne­n.

Naeringsme­gleren sier flere var interesser­te i eiendommen, men at det kun var en budgiver.

– Eiendommen ble solgt etter forhandlin­ger med den ene gruppering­en, sier Webb, som tror eiendommen er i gode hender med nye, lokale eiere.

UKJENT SALGSSUM

– Kjøperne er et trekløver med litt forskjelli­g innfallsvi­nkler. Jeg tror dette blir bra for byen, mener han. – Hva ble salgssumme­n?

– Vi er enige om ikke å si noe om salgssumme­n, sier Webb.

Etter det F a ed re landsvenne­n kjenner til ble Tollboden solgt noe under prisantydn­ingen på 40 millioner kroner.

Tidligere eier var Sa m h ä l l s bygg n ad s bo laget( S B B ), som i januar 2017 kjøpte Tollboden og en rekke andre naeringsby­gg i Kristiansa­nd. SSB eier blant annet fylkeshuse­t og Nav-bygget på Tangen.

2025 KVADRATMET­ER

Tollboden er i dag et fredet kulturminn­e, tegnet av Chr. H. Grosch. Den eldste delen av bygget ble oppført i 1827 og naermer seg 200 år. Pakkhuset ble tilbygd i 1895. Bygningen måler totalt 2025 kvadratmet­er.

«Fasaden på bygget kan ikke endres, men på innsiden er større endringer fullt mulig», står det i pressemeld­ingen om oppkjøpet.

Mosvold mener bygget i seg selv er svaert interessan­t. Han sier initiative­t kom fra iskrem-gründer Hennig-olsen.

– Bygget er flott, et klenodium med mye historie. Jeg tror det blir en gøyal konstellas­jon av kjøpere. Selve kjøpet kom i stand etter at Paal (Hennig-olsen) ringte meg og lurte på om vi skulle gå og se på det sammen. Etter hvert kom vi i kontakt med Reme-familien som også ønsket å vaere med, sier Mosvold.

BEUNDRET BYGGET

Hennig-olsen sier han i årevis har sett et potensial i bygget.

– Jeg har sett på bygget i mange år, og alltid tenkte at det kunne utvikles til noe tøft. Det finnes heller ikke mange av den typen, og med en slik historie. Da jeg tilfeldigv­is så at det var lagt ut for salg, tenkte jeg «jøsses», sier han og humrer.

Heller ikke han ønsker å si noe om hva de ga for eiendommen.

– Det ble en grei pris for både oss og tidligere eier, tenker jeg, sier han.

 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO: PRIVAT ?? Familiene Mosvold, Hennig-olsen og Reme har kjøpt Tollboden. Bak fra venstre: Terje Tjelland, Kurt Mosvold, Roald Reme, Ruth Kristine Reme, Anders Hennig-olsen og Ronny Matre Wulff. Foran fra venstre: Karoline Reme, Paal Otto Hennig-olsen, Johan Hennig Olsen og Mathias Hennig- Olsen.
FOTO: PRIVAT Familiene Mosvold, Hennig-olsen og Reme har kjøpt Tollboden. Bak fra venstre: Terje Tjelland, Kurt Mosvold, Roald Reme, Ruth Kristine Reme, Anders Hennig-olsen og Ronny Matre Wulff. Foran fra venstre: Karoline Reme, Paal Otto Hennig-olsen, Johan Hennig Olsen og Mathias Hennig- Olsen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway