Fædrelandsvennen

Bygger blokk med basseng på taket

På tomta til gamle Sylinderse­rvice reises et nybygg i sju etasjer med 80 leilighete­r. På toppen av det hele et svømmebass­eng for beboerne.

- TEKST: VEGARD DAMSGAARD vegard.damsgaard@fvn.no

Oksøy Eiendom vil bygge boligblokk i sju etasjer med basseng på taket på Tangen.

– Vi satser på varierte størrelser, men primaert litt mindre leilighete­r med gode balkonger. Det blir en flott takterrass­e med oppvarmet svømmebass­eng på taket og god utsikt over byen og havet, uttaler daglig leder Arild Skeie i Oksøy Eiendom til F a ed re landsvenne­n.

Torsdag vedtok by-og stedsutvik­ling s utvalget( B SU) å legge planforsla­get for Tangen-tomta ut på høring. De er litt i stuss over sju etasjer, noe de vil ta stilling til når naboer har sagt sitt.

Svømmebass­enget blir ganske så enestående i distriktet. Det måler 5 x 10 meter og skal forbeholde­s beboerne.

– Vi kjenner ikke til at dette har blitt bygd andre plasser her, men mener det finnes et eldre leilighets­bygg på Aker Brygge som har det. Det blir for alle beboere, med møblerte arealer rundt bassenget, opplyser Arild Skeie.

ØKER HØYDEN

Oksøy Eiendom kjøpte tomta av utviklings­selskapet på Tangen for tre-fireårs i den. Siden harde jobbet medet større leilighets prosjekt på eiendommen, retts ør for Tangen videregåen­de skole.

Tomta tilhørte gamle Sylinderse­rvice, som var en kjent butikk og verksted for småbåter. Her ønsker de å bygge ei boligblokk i sju etasjer med 80 leilighete­r. I første etasje blir det naering, med boliger fra andre etasje og oppover.

En regulering­splan fra 2006 omfattet maks fem etasjer og 52 leilighete­r. Nå ønsker man å øke volumet betrakteli­g.

– Noen vil nok mene at bygget er i høyeste laget, men formmessig synes vi de har laget et bra overgangs prosjektme­llomskolen og øvrig bebyggelse på Tan- gen. Naboeiendo­mmen, det gamle Kev-bygget i Elvegata, er regulert for ti etasjer. I den sammenheng blir dette en nedtrappin­g til elva, sier plan- og bygningssj­ef Venke Moe i Kristiansa­nd kommune til F a ed re landsvenne­n.

De er positive til fortetting i bynaere strøk, så sant det ikke påfører for mange ulemper. Her mener plan og bygg «at det ikke vil medfører større sjenanse eller negativ påvirkning på omliggende bebyggelse eller naerområde­t.»

– INGEN KONFLIKT

Under møtet i BSU poengterte plan- og bygningssj­efen at høyden korrespond­erer med Bystranda Blå.

– Jeg er opptatt av at når bygget står ferdig kan vi ikke ha konflikt mellom beboere og skoleleven­e, Og hvis noen skal vinne den konflikten er det elevene, som var der først, sa Jannike Arnesen (Ap).

Tomta brukes i dag til parkering.

– Skolen er enig i at tomta skal avhendes. Så det er ikke konflikt om bruken, jeg oppfatter at forholdet til skolen er avklart, svarte Venke Moe.

Ifølge utbygger blir det leilighete­r med gode solforhold, utsikt til Otra og et attraktivt grøntområd­e mellom blokka og naboen, Tangen videregåen­de skole.

De håper på salgsstart våren 2022.

 ??  ??
 ?? FOTO: NOVO ARKITEKTER / 3D ESTATE. ?? Slik ser utbygger for seg leilighets­bygget i sju etasjer, med svømme- og bademuligh­eter på takterrass­en.
FOTO: NOVO ARKITEKTER / 3D ESTATE. Slik ser utbygger for seg leilighets­bygget i sju etasjer, med svømme- og bademuligh­eter på takterrass­en.
 ??  ?? Her ligger tomta. Illustrasj­onen er fra forslaget som er sendt kommunen.
Her ligger tomta. Illustrasj­onen er fra forslaget som er sendt kommunen.
 ??  ?? Byggetomta sett fra sør, med Lundsbroa i bakgrunnen.
Byggetomta sett fra sør, med Lundsbroa i bakgrunnen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway