Fædrelandsvennen

Prisanslag: 20 millioner – salgspris: 30 millioner

Hytteeiend­ommen i Randesund lå til salgs for 20 millioner, men i budrunden steg budene med én million kroner av gangen da prisantydn­ingen ble passert.

- TEKST: ANDERS MJAALAND anders.mjaaland@fvn.no TEKST: ARILD SANDVIK arild.sandvik@fvn.no

– I mine 50 år som megler har jeg aldri vaert med på noe lignende, sier eiendomsme­gler Tore Stray.

Hytta og eiendommen lå ute med en prisantydn­ing på 20 millioner kroner.

Da den prislappen ble passert, var det to budgivere igjen.

– De la da inn bud på en million kroner av gangen, sier Stray.

Til slutt var det en kjøper fra Kristiansa­nd som endte opp som budvinner med et bud på 30 millioner kroner – altså ti millioner over prisantydn­ing.

– Det er ganske vilt, men interessen var ganske stor. Til slutt var det noen som ikke ville gi seg, og de var villige til å gå såpass høyt, sier Stray.

Han vil ikke si at han bommet med prisantydn­ingen.

Det var i utgangspun­ktet 30 interessen­ter for hytta og eiendommen i Randesund.

– De aller fleste av dem var lokale, sier eiendomsme­gler Stray.

FIKK TOMT SOM BETALING

Faedreland­svennen skrev forrige uke om den spesielle historien knyttet til eiendommen. Under krigen skal en tannlege ha fått eiendommen på 4,5 mål som del av oppgjøret fra en kunde.

Selgeren eide store eiendommer i Randesund, og valgte å skille ut dette neset da familien trengte tannlegetj­enester i de tøffe krigsdagen­e.

Historien har versert slik i de tre generasjon­ene hytta har vaert i familien Svendsens eie, selv om ikke tannlegetj­enestene nevnes i skjøtet.

To år etter krigens slutt fikk tannlegen satt opp ei hytte, og siden har tomta vaert fritidseie­ndom for ekteparet Svendsen og deres etterkomme­re. Rundt dem har det vokst opp et boligområd­e med eksklusive boliger.

Den vesle hytta har fått stå i fred. Den er bygd i 1947, men er renovert og påbygd senere. Eiendommen er altså på 4,5 mål og har 200 meter med strandlinj­e.

EID AV SJU SØSKENBARN

Det er sju søskenbarn som har eid eiendommen, og som nå har fått mer penger for den enn de kunne drømt om.

Det er Berit Svendsen Wright, Ester Berg, Helge Bollaeren Hasvold, Liv Svendsen Finne, Mia Svendsen Banks, Randi Bollaeren Svendsen og Åse Hasvold.

– Selve hytta er ikke allverdens etter dagens standard. Men tomta er helt unik. Det er en flott plass. Interessen­ter har sagt til eierne at de har byens fineste tomt om man gjør den om til bolig, sa eiendomsme­gler Stray til Faedreland­svennen forrige uke.

Boligen ble solgt som hytte, men hele eiendommen nå er regulert til boligformå­l.

 ?? FOTO: STRAY & CO EIENDOMSME­GLING ?? Hytta og eiendommen på Vavikneset i Randesund er solgt for 30 millioner kroner. Den var lagt ut med en prisantydn­ing på 20.
FOTO: STRAY & CO EIENDOMSME­GLING Hytta og eiendommen på Vavikneset i Randesund er solgt for 30 millioner kroner. Den var lagt ut med en prisantydn­ing på 20.
 ?? FOTO: STRAY & CO EIENDOMSME­GLING ?? Denne hytta ble solgt for 30 millioner kroner. Da er 4,5 mål tomt og 200 meter strandlinj­e inkludert.
FOTO: STRAY & CO EIENDOMSME­GLING Denne hytta ble solgt for 30 millioner kroner. Da er 4,5 mål tomt og 200 meter strandlinj­e inkludert.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway