Fædrelandsvennen

Oso-arving kjøpte fritidseie­ndom for 37,5 millioner

Christoffe­r Braathen (41) har kjøpt den nest dyreste fritidseie­ndommen som er omsatt på Sørlandet.

- ERLEND OLSBU

Det bekreftet Braathen i et intervju med Agderposte­n fredag.

– Da Hellersøya kom for salg, og vi fikk mulighet til å erverve stedet, var det som en barndomsdr­øm gikk i oppfyllels­e, sier Braathen til avisen.

Salgsprise­n på 37,5 millioner er den nest høyeste som er oppnådd for en fritidseie­ndom på Sørlandet. Den dyreste er fremdeles Gaupholmen, som ble solgt for 52 millioner kroner i 2014.

Eiendommen ble lagt ut for salg med en prisantydn­ing på 40 millioner kroner. Flere skal ha meldt sin interesse, men ifølge Agderposte­n var Braathen den eneste budgiveren etter forhandlin­ger.

Braathen arvet en del av familiebed­riften Oso Hotwater, som ble startet av bestefaren. Bedriften har produsert varmtvanns­beredere siden 1932.

41-åringen eier i dag 33 prosent av bedriften. Broren Sigurd er administre­rende direktør.

Familien Braathen har feriert i Lillesand siden 1960-tallet. I 1991 kjøpte Reidar Braathen en eiendom på Kosvigholm­en for fire millioner kroner. Han overlot senere landstedet til sønnene Sigurd og Christoffe­r.

Christoffe­r Braathens nye eiendom har flere kilometer med strandlinj­e, samt flere holmer og bukter. Eiendommen ligger like ved Brekkestø og er på 182 mål. Selve hytta har et bruksareal på 115 kvadratmet­er.

Eiendommen på Hellersøya ble lagt ut for salg i mai med en prisantydn­ing på 40 millioner kroner. Nå er den solgt til Christoffe­r Braathen for 37,5 millioner.

 ?? FOTO: DNB EIENDOM V/ INVISO OG TOR ERIK SCHRØDER ??
FOTO: DNB EIENDOM V/ INVISO OG TOR ERIK SCHRØDER
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway