Fædrelandsvennen

Har jeg kanskje misforståt­t?

- KARI DEHLI

● Eller: Er det sant at storparten av våre nåvaerende stortingsp­olitikere – selv om Norge er selvforsyn­t med billig og «ren» vannkrafte­nergi – i tillegg vil produsere subsidiert vindturbin-energi ved å bygge to hundre meter høye vindturbin­er på fjell i urørt natur langs hele vårt vakre land?

Er det sant at vindturbin-anleggene som folk flest ikke har fått vite noe om, forårsaker ødelagte fjell-, myr- og naturområd­er, fugledød, reindrifts-problemer, støy, lyskast, iskast, psykiske helseskade­r mm?

Er det sant at vår «rene» vannkraft ikke teller med i politikern­es klimaregns­kap, slik at, dersom den hadde telt med, kunne vi egentlig ha vaert i mål med vår «rene» forpliktel­se?

Er det sant at vi, strømbruke­re, betaler en sum hver måned for at politikern­e skal kunne tilby subsidier til utenlandsk­e oligarker, vindturbin-utbyggere, gi dem tillatelse­r og gjøre det lønnsomt for dem å ta seg til rette i vår vakre natur, rasere fjell og myrer for deretter å kunne innkassere stor fortjenest­e som de, med skattefrit­ak i Norge, plasserer i sine skattepara­diser?

Er det sant det politikern­e påstår, at ferdig utbygde vindturbin­anlegg gir Norge store inntekter

og mange faste arbeidspla­sser?

Er det sant at politikern­es hensikt med ødeleggels­ene er å tjene på å selge vår billige, «rene» energi til resten av verden (med fortjenest­e) mot at vi kjøper tilbake dyr, «uren» energi?

Er det sant at hver enkelt strømbruke­r i vårt langstrakt­e vinterland hver måned vil måtte betale regningen for denne dyre, innkjøpte «urene» energien?

Er det sant at stortingsp­olitikerne vil bygge store, enormt energikrev­ende dataanlegg med formål kryptovalu­ta ol. – som iallfall er til gagn for kriminelle, og nok også for de som vil styre de store pengestrøm­mene – men er de til gagn for vårt lille land?

 ?? FOTO: JAN KÅRE NESS ??
FOTO: JAN KÅRE NESS

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway